Úvodná stránka » Diskusné fóra »

Konzumácia a kuchynská úprava húb

Návody a informácie o kuchynskej úprave húb.

Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.

Diskusné témy

Počet: 82Strana:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|

Lysohlávky

Dnes 10:45, fogo, 1 reakcia

Dobrý deň, nikde som tu nenašiel žiadny recept na lysohlávky. Veľa som o nich čítal, že vraj sú to zázračné huby a majú liečivú moc. Stretli ste sa niekto s nimi? Ďakujem.

(Za surova) zMRAZENÉ BEDLE

09.11.2022 20:15, marcelds, 12 reakcií

Dobrý deň, donieslo sa mi do uší, že vraj pri zmrazení surových húb v týchto majú vznikať nejaké toxíny, nebezpečné či škodlivé pre človeka - aj po príp. následnom tepelnom spracovaní. Je táto informácia, prosím, pravdivá, alebo spracovanie a následná konzumácia takto spracovaných húb je úplne bezpečná? (pozn.: Bedle budú, pravdepodobne, vyprážané.) Vopred Vám ĎAKUJEM.

Rýdzikové matjesy ako skromná improvizácia...

04.11.2022 23:07, Buki, 0 reakcií

Rýdzikové matjesy... OBR 841687 ... prevažne s olivovým olejom (naozaj ho netrebalo tak veľa) - viď môj komentár k receptu "Houbové matjesy" https://www.nahuby.sk/recept_detail.php?... ...

Konzervovanie húb

25.10.2022 23:29, Juraj Bukera, 17 reakcií

Dobrý deň. V minulom roku som skúšal viacero spôsobov ako konzervovať huby podľa receptov, ktoré som na internete našiel. Nepodaril sa mi pokus s fermentovaním húb, inými slovami huby naložené v slanom náleve podobne ako uhorky. Do pohára som naložil zmes strmuliek, pôvabníc a podpňoviek a všetko zalial slanou vodou. To všetko som nechal v pohári, ktorý nebol hermeticky uzavretý, ale huby boli pod hladinu. Asi po týždni som cítil hnilobný zápach a tak som všetko vyhodil. V čom som mohol urobiť chybu?

Huby zavárané v slanom náleve

20.10.2022 14:23, Janabanana, 48 reakcií

Máte niekto skúsenosti so zaváraním húb v slanom náleve? My doma spracovávame huby len týmto spôsobom (len minimum hríbov usušíme do vianočnej kapustnice), a najlepšie sú zmesy húb. všetky chuťe sa fantasticky zmiešajú aj tá farebnosť je eňo ňuňo. Nehovoriac o tom, že je to jednoduché a rýchle.

Zaváranie

20.10.2022 10:57, maco53, 2 reakcie

Zdravím, zaváram hríby len tak , že nevarím ich naskladám do pohára a zalejem horúcim nálevom sladkokyslým a dám čily a cibulu. Chuť je dobrá ale väčšinou sú také mäkké že sa rozpadajú. Chcem také chrumkavé ale nejde to. Kto je v tomto lepší poprosím radu.

Ako sušiť

04.10.2022 11:28, Peško, 20 reakcií

Na internete som našiel rôzne spôsoby, neviem, ktorý je správny. Chcem si predsušiť huby v el. rúre. Potom to dosuším voľne. Ďakujem

Využite stonky zo smrčkovca českého.

07.04.2022 10:02, FerŠa, 4 reakcie

Ahojte. Chcel by som sa spýtať, či mi vie niekto poradiť, ako využiť stonky zo smrčkovca českého?

doba spracovania namocenych susenych hub?

29.10.2021 22:34, bobineta, 1 reakcia

Zdravim, Som tu po prvy raz a huby som videl len pripravene na tanieri... Ok, trochu prehanam. Potreboval by som rychlu radu. Vecer som sa rozhodol z pripavou ostro-kyslej cinskej polievky. Zamocil susene huby, Judasovo ucho a Shitake. Po asi 2hodinach som ich rucne vyzmychal, dal na taniere a prikryl pastovym poklopom z mikrovlnky na ktorom je mala dierka na unik pary. Kedze uz bola dost pokrocila hodina, asi 02:30 k vareniu som sa uz nedostal a huby takto stali na kuchynskej linke celu noc. Takze otazka znie: mozem ich dnes este pouzit, alebo su uz znehodnotene, toxicke? Budem ozaj vdacny za rychlu odpoved, uz mi skvrka v bruchu... Edit: Tak teda diki za rady, clovek by tu aj umrel pokym by dostal nejaku odpoved...Nema to tu zmysel, rusim registraciu.

trsovnica lupeňovitá (Grifola frondosa) - nejaké tipy/skúsenosti?

09.10.2021 21:29, Radko2006, 4 reakcie

Pripravoval už niekto trsovnicu? hľadám inšpiráciu..

Počet: 82Strana:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 >> >|