Úvodná stránka » Diskusné fóra »

Konzumácia a kuchynská úprava húb

Návody a informácie o kuchynskej úprave húb.

Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.

Diskusné témy

Počet: 53Strana:  1 2 3 4 5 6 >> >|

Huby zavárané v slanom náleve

17.10.2017 15:04, Margaretka, 43 reakcií

Máte niekto skúsenosti so zaváraním húb v slanom náleve? My doma spracovávame huby len týmto spôsobom (len minimum hríbov usušíme do vianočnej kapustnice), a najlepšie sú zmesy húb. všetky chuťe sa fantasticky zmiešajú aj tá farebnosť je eňo ňuňo. Nehovoriac o tom, že je to jednoduché a rýchle.

Bedle, čo s nimi

16.10.2017 14:13, Bobesko, 7 reakcií

Nazbierali sme veľa bedlí, nestihneme to všetko pojesť. Dá sa to sušiť, či zamraziť? Ďakujem

Bedla vyprazena????

14.10.2017 06:33, Husi, 1 reakcia

Ako mozem uskladnit bedle prosim?nazbierala som ich vcera.niektore som vyprazila.ostatne su v chladnicke. Mozem ich ocistit a obalit v trojobale?vyprazit a po vychladnuti dat do mikrotenovych sackov a do mraziaka?potom pre konzumaciu vybrat von,pockat kym budu bedle rozmrazene a potom do rury aby chytili opat chrumkavost.mozem zvolit tento postup??je to bezpecne?ak nie takto tak ako teda??

Poprosim o identifikaciu

13.10.2017 21:29, Katemale, 0 reakcií

ID: 643026 je to jedly suchohrib prosim? Dal by sa napr aj obalit v struhanke a vyprazit ako dubak?dakujem

Zber a sušenie mierne červivých húb

13.10.2017 10:14, MajaM, 7 reakcií

Ahojte. Je podľa vás v poriadku zber a sušenie mierne červivých húb? Mám na mysli huby, ktoré po rozkrájaní nožom nemajú viditeľné červy (otázka je aj to, či sú všetky červy viditeľné), majú iba niekoľko dierok po červoch. Viaceré zdroje uvádzajú, že mierne červivé huby sú na sušenie v poriadku, ale čítal som aj to, že červivé huby sú z hygienických dôvodov nevhodné. Ďakujem.

bedlica ružovolupeňová

09.10.2017 20:04, milus, 7 reakcií

Prosím o Váš názor, či je táto huba jedlá. Našla som ju na záhrade, na záhonoch v dosť veľkom počte.

Rada?

09.10.2017 13:02, virtue205, 1 reakcia

Po webu koluje tato "zaručená "rada jak zjistit jedlost nebo jedovatost hub .Setkali jste se s tím? V A Ř E N Í H U B - BABSKÁ RADA "PŘI VAŘENÍ HUB JE DOBRÉ VLOŽIT SOUČASNĚ DO NÁDOBY TAKÉ MENŠÍ AŽ STŘEDNĚ VELKOU CIBULI. NEŽ SE HOUBY DOVAŘÍ, TAK SE CIBULE VYHODÍ. JE - LI ČISTÁ, JE TO V POŘÁDKU. POKUD ZČERNÁ, VYHOĎTE VŠECHNY HOUBY, JSOU TAM IJEDOVATÉ. JE TO LIDOVÁ MOUDROST LÉTY OSVĚDČENÁ.

Pestovanie smrčkov

28.09.2017 18:35, global, 8 reakcií

Zdravím všetkých, fascinuje ma pestovanie húb a úspešne som pestoval hlivu ustricovú, pečiarku záhradnú a už sa chystá aj substrát pre pôvabnicu fialovú. Skutočným orieškom je pre mňa pestovanie smrčkov ( morchella), vraj sa to dá na substráte pripravenom medzi topinamburami. Pokúšal som sa dopátrať k niečomu konkrétnejšiemu ale márne. Preto budem vďačný za každú dobrú informáciu a príspevok.

kucierka velka

22.09.2017 11:34, spišak, 5 reakcií

Ahojte, da sa kurierka zamrazit? Ale popripade co s nou ak sa nespotrebuje cela naraz? Dakujem

masliak - sfialovel

12.09.2017 09:48, figlar, 4 reakcie

masliak po uvarení sfialovel, neviem presne o aký masliak ide. má niekto podobnú skúsenosť? uvaril som ich v zmesi húb 30 min. (hríb smrekový, kozák osikový, kuriatka, jelenky, modráky), tie masliaky som nejedol, nie som zvyknutý jesť fialové huby ďakujem

Počet: 53Strana:  1 2 3 4 5 6 >> >|