Úvodná stránka » Diskusné fóra »

Konzumácia a kuchynská úprava húb

Návody a informácie o kuchynskej úprave húb.

Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.

Diskusné témy

Počet: 56Strana:  1 2 3 4 5 6 >> >|

Prosim poradte, Maju sa zmrzazene huby vzdy prevarit nez ich zacnem smažit??

16.10.2018 12:30, ViliamBitala, 4 reakcie

Prosim poradte, Maju sa zmrzazene huby vzdy prevarit nez ich zacnem smažit??

Zber a sušenie mierne červivých húb

04.10.2018 21:00, marcelds, 18 reakcií

Ahojte. Je podľa vás v poriadku zber a sušenie mierne červivých húb? Mám na mysli huby, ktoré po rozkrájaní nožom nemajú viditeľné červy (otázka je aj to, či sú všetky červy viditeľné), majú iba niekoľko dierok po červoch. Viaceré zdroje uvádzajú, že mierne červivé huby sú na sušenie v poriadku, ale čítal som aj to, že červivé huby sú z hygienických dôvodov nevhodné. Ďakujem.

stavnacka plavkovita

04.10.2018 17:46, rudolf2, 12 reakcií

Ma niekto recept zo stavnacky plavkovitej.

DESATORO zásad bezpečnej konzumácie húb - Ako sa neotráviť hubami .

19.09.2018 09:19, TeodorkoM., 84 reakcií

Desatoro zásad bezpečnej konzumácie húb. 1. NAJDOLEŽITEJŠIA: Na konzumáciu zbierame len huby, ktoré stopercentne poznáme a o ktorých vieme, že sú jedlé !!!. 2. Ak chceme do zoznamu húb, ktoré zbierame, zaradiť nový druh, urobíme tak až po dôkladnom zoznámení sa s druhom a jeho dvojníkmi, za pomoci skúseného hubára, ktorý tento druh zbiera už roky a až po niekoľkoročnom „opozeraní“. 3. Pri zbere dbáme na to, aby každá plodnica, ktorá skončí v košíku, prešla našimi rukami a našou kontrolou, najmä ak zbierame v spoločnosti osôb, ktoré huby dôkladne nepoznajú. 4. Zbierame len nie príliš staré, ale dobre vyvinuté plodnice, bez známok hniloby a plesne. V zimných mesiacoch dbáme na to, aby sme zbierali len huby, ktoré neprešli ...

Aka je to hliva?

16.01.2018 14:57, rudolf2, 3 reakcie

Prosim Vas, aka je to hliva? https://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php... https://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php... Zda sa mi, ze bukova, aj ked pen bukovy nie je. Dakujem

Huby zavárané v slanom náleve

17.10.2017 15:04, Margaretka, 43 reakcií

Máte niekto skúsenosti so zaváraním húb v slanom náleve? My doma spracovávame huby len týmto spôsobom (len minimum hríbov usušíme do vianočnej kapustnice), a najlepšie sú zmesy húb. všetky chuťe sa fantasticky zmiešajú aj tá farebnosť je eňo ňuňo. Nehovoriac o tom, že je to jednoduché a rýchle.

Bedle, čo s nimi

16.10.2017 14:13, Bobesko, 7 reakcií

Nazbierali sme veľa bedlí, nestihneme to všetko pojesť. Dá sa to sušiť, či zamraziť? Ďakujem

Bedla vyprazena????

14.10.2017 06:33, Husi, 1 reakcia

Ako mozem uskladnit bedle prosim?nazbierala som ich vcera.niektore som vyprazila.ostatne su v chladnicke. Mozem ich ocistit a obalit v trojobale?vyprazit a po vychladnuti dat do mikrotenovych sackov a do mraziaka?potom pre konzumaciu vybrat von,pockat kym budu bedle rozmrazene a potom do rury aby chytili opat chrumkavost.mozem zvolit tento postup??je to bezpecne?ak nie takto tak ako teda??

Poprosim o identifikaciu

13.10.2017 21:29, Katemale, 0 reakcií

ID: 643026 je to jedly suchohrib prosim? Dal by sa napr aj obalit v struhanke a vyprazit ako dubak?dakujem

bedlica ružovolupeňová

09.10.2017 20:04, milustek, 7 reakcií

Prosím o Váš názor, či je táto huba jedlá. Našla som ju na záhrade, na záhonoch v dosť veľkom počte.

Počet: 56Strana:  1 2 3 4 5 6 >> >|