Úvodná stránka » Diskusné fóra »

Konzumácia a kuchynská úprava húb

Návody a informácie o kuchynskej úprave húb.

Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.

Diskusné témy

Počet: 62Strana:  1 2 3 4 5 6 7 >> >|

Krájanie a sušenie húb.

11.12.2019 10:39, MIHALNICA, 1 reakcia

Krájanie a sušenie húb. „Nie je umenie nazbierať, ale spracovať. Tú robotu už nikto nechce “. Takýchto povzdychov tu bolo neúrekom. Videl som predávať sušené hríby (v Rakúsku) v takejto forme: väčší dubák nakrájaný na plátky, usušený, poskladaný do pôvodného tvaru a zabalený v „celofáne“. Zdal sa mi to pekný, zaujímavý a praktický darček. Nie je však jednoduché odhadnúť hrúbku plátok, či intenzitu sušenia tak, aby sa neskrútili a dali sa poskladať. A tak v snahe zjednoduchšiť si túto prácu som postupoval takto: Rezal som hríby tak, že som rez plátku nedokončil, neodrezal som ho. Takto som rezal hlúbik i klobúk na okrajoch a potom celým prierezom tak, aby som hríb neprerezal, ale len „narezal“. Narezaný ...

Recepty zaslane sa este zverejnuju?

27.11.2019 12:15, Juli, 1 reakcia

Zdravim....Pred 14 dnami som zaslala sezonne recepty, ktore obsahovali gastany a huby, no este stale nie su zverejnene. Kedze uz sezona gastanov konci a ta hubova tiez, je to skoda, ze recepty zostali niekde vysiet... To iste sa stalo s letnymi receptami na huby, ktore boli zverejnene neskoro. Mozem sa spytat akym procesom prebieha schvalovanie receptov, aby som vedela ako sa mam zariadit a ci este vobec ma význam sa snazit o pisanie receptov?

Jesť,či nejesť?

16.11.2019 09:57, Husi, 1 reakcia

Čírovka zelenkastá(sviňurka) jedlá,či jedovatá?

Recepty

13.10.2019 20:26, vlado(ZV), 1 reakcia

Dobrý deň. je možné zamrazit dubáky(rezne) a potom ich vyprážať?

Huby dusene a sterilizovane?

02.10.2019 22:12, Katemale, 0 reakcií

Otázka.. huby, napríklad Rýdziky, ktoré podusím na cibulke a tuku, môžem ich sterilizovat aby dlhšie vydržali? A treba ich zrejme sterilizovat 2x, že? Môžem aj na masti? Ako dlho ich treba sterilizova?a musia byt uskladnene potom v chladnicke? Ako dlho vydržia takto upravené rýdziky? Máte skusenosť s takouto úpravou?

Huba po vareni ozelenela

29.09.2019 18:31, lubos havrisko, 14 reakcií

Neidentifikovaná hubaDobrý deň. Považujem sa za skúsenú, hoci obozretnú hubárku. Ale dnes sa stalo to, čo som ani nevidela, ani nezažila a ani nikto z dlhoročných hubárov. Varila som polievku z kombinácie : hríb dubový, kozák brezový, kozák žltooranžový (janík), suchohríb žltomäsitý, Suchohríb hnedý, jedno kuriatko. Pridala som kopu zeleniny a aj hrach. A po uvarení všetky huby v poriadku, až na jednu hlavičku, ktorá ozelenela - bola to najskôr úplne jasná krikľavá zelená. Nejedli sme. Tak nám radili hubári. Len ma zaujíma, či sa s ozelenením huby niekto stretol, alebo sa mi prvý krát stala zámena. Ďakujem za názory OBR 723018

TOP 3 najlahodnejsie huby.

05.09.2019 23:40, brezak, 74 reakcií

Som zvedavy ake mate top 3 huby ktore vam najviac chutia (teda rodovy + druhuvy navoz) - som zvedavy ci objavim dajake nove chute pre mna a este viac co sa povazuje za top 1 hubu u nas (kedze hluzovky/lanyze nema kazdy moznost konzumovat - ja som tiez este nemal ak ma pamet neklame). Aby tu nebol mismas lebo kazdy druh sa da na nieco ine pripravit tak prve tri by ste mohli napisat napr. ako ja (a napr. do zatvory vyuzitie) a potom sa ak chcete rozpisat k dalsim alebo poradiu (tzv. dat omacku okolo dalsich ). P.S skoda ze tu na stranke neni aj takata jednoducha bodovacia otazka (aspon ak som neoslepol po dakej hube bo som brazdil a nic podobne nenasiel - 1 miesto 3 body, druhe 2 body, tretie 1 bod ako priklad - kazdy reg. by mal moznost raz odpovedat a trebars po roku si mohol ...

Prosim poradte, Maju sa zmrzazene huby vzdy prevarit nez ich zacnem smažit??

16.10.2018 12:30, ViliamBitala, 4 reakcie

Prosim poradte, Maju sa zmrzazene huby vzdy prevarit nez ich zacnem smažit??

Zber a sušenie mierne červivých húb

04.10.2018 21:00, marcelds, 18 reakcií

Ahojte. Je podľa vás v poriadku zber a sušenie mierne červivých húb? Mám na mysli huby, ktoré po rozkrájaní nožom nemajú viditeľné červy (otázka je aj to, či sú všetky červy viditeľné), majú iba niekoľko dierok po červoch. Viaceré zdroje uvádzajú, že mierne červivé huby sú na sušenie v poriadku, ale čítal som aj to, že červivé huby sú z hygienických dôvodov nevhodné. Ďakujem.

stavnacka plavkovita

04.10.2018 17:46, rudolf2, 12 reakcií

Ma niekto recept zo stavnacky plavkovitej.

Počet: 62Strana:  1 2 3 4 5 6 7 >> >|