Úvodná stránka » Diskusné fóra »

Konzumácia a kuchynská úprava húb

Návody a informácie o kuchynskej úprave húb.

Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.

Diskusné témy

Počet: 65Strana:  1 2 3 4 5 6 7 >> >|

Zaváranie kozákov

06.09.2020 19:13, marcelds, 2 reakcie

Zdravím hubárov-kuchárov. Mám otázku k zaváraniu kozákov: Má niekto nejaký tip ako zabrániť ich sčernaniu? Hlavne oranžové formy (osikový, smrekový apod.) by v pohári vyzerali dobre, ak by si zachovali farbu.

Bedľa vysoká [753422]

02.07.2020 03:52, marcelds, 1 reakcia

bedľa vysoká OBR 753422 Prosím, viete potvrdiť, že to je bedľa vysoká? Klobúk mal priemer 20 CM, výšku cca 20 až 30 cm, rástla na samom okraji smrekoveho lesa v tráve.

Hliva ustricova

30.06.2020 13:57, marcelds, 3 reakcie

Prosím vás ako uskladniť hlivu ustricová keď jej mam viac? Dá sa mrazit alebo sušiť? Zatvárať? Ďakujem za odpovede

brezovník obyčajný

27.12.2019 09:39, fofoja, 14 reakcií

Nazbieral som pekné mladé kusy. Nejaké tipy, čo s nimi? Pekne voňajú, tak ma láka ich spraviť na smotane, aj keď sa uvádza, že su nejedlé.

Krájanie a sušenie húb.

19.12.2019 13:18, hrbik, 11 reakcií

Krájanie a sušenie húb. „Nie je umenie nazbierať, ale spracovať. Tú robotu už nikto nechce “. Takýchto povzdychov tu bolo neúrekom. Videl som predávať sušené hríby (v Rakúsku) v takejto forme: väčší dubák nakrájaný na plátky, usušený, poskladaný do pôvodného tvaru a zabalený v „celofáne“. Zdal sa mi to pekný, zaujímavý a praktický darček. Nie je však jednoduché odhadnúť hrúbku plátok, či intenzitu sušenia tak, aby sa neskrútili a dali sa poskladať. A tak v snahe zjednoduchšiť si túto prácu som postupoval takto: Rezal som hríby tak, že som rez plátku nedokončil, neodrezal som ho. Takto som rezal hlúbik i klobúk na okrajoch a potom celým prierezom tak, aby som hríb neprerezal, ale len „narezal“. Narezaný ...

Recepty zaslane sa este zverejnuju?

27.11.2019 12:15, Juli, 1 reakcia

Zdravim....Pred 14 dnami som zaslala sezonne recepty, ktore obsahovali gastany a huby, no este stale nie su zverejnene. Kedze uz sezona gastanov konci a ta hubova tiez, je to skoda, ze recepty zostali niekde vysiet... To iste sa stalo s letnymi receptami na huby, ktore boli zverejnene neskoro. Mozem sa spytat akym procesom prebieha schvalovanie receptov, aby som vedela ako sa mam zariadit a ci este vobec ma význam sa snazit o pisanie receptov?

Jesť,či nejesť?

16.11.2019 09:57, Husi, 1 reakcia

Čírovka zelenkastá(sviňurka) jedlá,či jedovatá?

Recepty

13.10.2019 20:26, vlado(ZV), 1 reakcia

Dobrý deň. je možné zamrazit dubáky(rezne) a potom ich vyprážať?

Huby dusene a sterilizovane?

02.10.2019 22:12, Katemale, 0 reakcií

Otázka.. huby, napríklad Rýdziky, ktoré podusím na cibulke a tuku, môžem ich sterilizovat aby dlhšie vydržali? A treba ich zrejme sterilizovat 2x, že? Môžem aj na masti? Ako dlho ich treba sterilizova?a musia byt uskladnene potom v chladnicke? Ako dlho vydržia takto upravené rýdziky? Máte skusenosť s takouto úpravou?

Huba po vareni ozelenela

29.09.2019 18:31, lubos havrisko, 14 reakcií

Neidentifikovaná hubaDobrý deň. Považujem sa za skúsenú, hoci obozretnú hubárku. Ale dnes sa stalo to, čo som ani nevidela, ani nezažila a ani nikto z dlhoročných hubárov. Varila som polievku z kombinácie : hríb dubový, kozák brezový, kozák žltooranžový (janík), suchohríb žltomäsitý, Suchohríb hnedý, jedno kuriatko. Pridala som kopu zeleniny a aj hrach. A po uvarení všetky huby v poriadku, až na jednu hlavičku, ktorá ozelenela - bola to najskôr úplne jasná krikľavá zelená. Nejedli sme. Tak nám radili hubári. Len ma zaujíma, či sa s ozelenením huby niekto stretol, alebo sa mi prvý krát stala zámena. Ďakujem za názory OBR 723018

Počet: 65Strana:  1 2 3 4 5 6 7 >> >|