Úvodná stránka » Diskusné fóra » Konzumácia a kuchynská úprava húb »

bielohľuzovka obyčajna....čo s nimi??


portret

Utana 26.6.2011 19:50

prave dnes sme s priatelom nasli cca 400 g bielohluzovka...krasa(foto na profile), ale co s nimi?? na nete som sa len docitala, ze su dobre do omacok , ako ?...uvarit?? ci surove nakoniec??mate niekto nejake dobre recepty??ako skladovat?? naraz ich asi nezjeme...dakujem

Reagovať na správu

portret

mino31 správca galérií, botanik, atlasár 26.6.2011 21:04

oprazit tenke platky na masle, tak by nestvrdli, posolit, nic viac. pre mna delikatesa, ktoru si vychutnam parkrat v roku.

Reagovať na správu

portret

SecuritykBA 26.6.2011 21:13

Inak mám miesto, tu na Kysuciach, kde pravidelne nachádzam bielohluzovky, aj dnes som našiel, ale nevedel som do teraz , že sú jedlé...

Reagovať na správu

portret

Pekosek mykológ 28.6.2011 15:08

Taky jsem před týdnem našel dva kousky velké jako dětská pěst a přemítal, jestli to vzít na jídlo... Příště to zkusím na tom másle

Reagovať na správu

portret

PeterRet pokročilý 28.6.2011 18:06

Dobré sú aj na plátky pokrájané a zapečené s klobáskou a syrom

Reagovať na správu

portret

Cofko 28.6.2011 21:55

pekne.... .dnes som nasiel presne takyto isty hrib a nevedel co s nim..hladal som info na nete a nasiel som ze sa da jest uz aj testujeme recept s maslom...hmmmmmm parada .da sa takato huba aj niekde spenazit? vie to niekto ?
dik M

Reagovať na správu

portret

fofoja moderátor, mykológ, atlasár 28.6.2011 22:32

nedá sa speňažiť a ak by sa dala tak by ti to tu nikto nepovedal, a je to huba, nie "hrib"

Reagovať na správu

portret

Cofko 2.7.2011 13:24

napisal som huba...treba citat a preco by mi to tu nikto nepovedal..?by ma zaujimalo..

Reagovať na správu

portret

fofoja moderátor, mykológ, atlasár 2.7.2011 13:27

ja vidím "dnes som nasiel presne takyto isty hrib"

Reagovať na správu

portret

Cofko 2.7.2011 13:30

a nakonci je ci sa da takato huba spenazit a necerti sa , ale neodpovedal si,preco mi to tu nikto nepovie?

Reagovať na správu

portret

myco(DK) správca galérií, atlasár 2.7.2011 19:50

je úbohé vidieť za všetkým len peniaze...

Reagovať na správu

portret

Recept 2.7.2011 22:09

ja by som povedal že úbohé je príliš slabé slovo v tomto prípade ...

Reagovať na správu

portret

Janko44 pokročilý 2.7.2011 21:56

Pretože tu každý z nás fotí a zbiera huby pre potešenie a poučenie, nie pre komerčné účely !!!

Reagovať na správu

portret

yamamoto 3.7.2011 13:54

no ja by som svoju záľubu veľmi rád speňažil...keby som povedal niečo iné, bol by som pokrytecký!.... ale v hlavne a prvom rade ide o krásnu záľubu

Reagovať na správu

portret

rudolf2 pokročilý 3.7.2011 20:47

A práve preto Ti nikto z tejto komunity nič neprezradí....

Reagovať na správu

portret

Cofko 5.7.2011 22:44


dik

Reagovať na správu

portret

ELV1S (admirator fungis) 4.7.2011 23:10

co chces konkurovat Zigantemu
bez šance, priatelu, bez šance!
na slovensku nie je dopyt.
a tych par snobov co si to mozu dovolit radsej zajdu do talianska na
Tuber magnatum Pico /ktora u nas nerastie/
to co mame treba chraniť, a ak nájdeš par plodnic Choiromyces meandriformis, v zdraví uži pre vlastnú potrebu.

Reagovať na správu

portret

Godi atlasár 3.7.2011 14:20

Postrúhať na jemnom strúhadle,na pánvici rozpálime trocha oleja a nasypeme postrúhanú bielohluzovku.Posolíme a za občasného miešania opražíme do zlatista.Potom pridáme kúsok masla,pridáme 1 alebo 2 vajíča,chvíľku miešame pokial vajíčka trocha nezhustnú. Podáváme natreté na teplom bielom pečive alebo chlebe.Dobrú chuť

Reagovať na správu

portret

bobineta atlasár, moderátor 10.7.2011 13:56

Ahoj Godi, Milanov sposob mam overeny a je suprovy. Tento Tvoj musim vyskusat, ked sa vratim na SR a este budu rast

Reagovať na správu

portret

romain 13.7.2011 22:43

ahojte. Našiel som takuto hubku včera ráno a nevedel som,čo to je. Chvála pánu Bohu za túto stránku. Skúsil som dnes ráno tie plátky na masle a olivovom oleji. Je to skvelé. Niečo som si odložil do mrazáku, dúfam,že tam vydržia. Vďaka za tip. hubárčeniu zdar :D

Reagovať na správu

portret

milansit 30.7.2017 21:41

Ja neviem, ludia. Huby mam nesmierne rad. Ale tomuto som dako na chut neprisiel. Skusal som kadejako, aj surove na platky popridavat kade-tade, aj do prazenice, omelety aj na platky ako je tu popisane, a nic ma dako nenadchlo. Ci je to ako v tom cirkuse, kde vojdes, daju ti po papuli, a ked vyjdes, tak len porozpravas, ako fajn bolo, nech aj druhy vyskusaju?

Reagovať na správu

portret

Ešli atlasár, mykológ 31.7.2017 10:05

Neboli nejaké prestarnuté?
Ja som to pokrájal, uvaril v slanej vode a ponúkol som to kamarátom na pive.
Len sa tak za nimi zaprášilo. Veľmi im to chutilo.

Reagovať na správu