Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb a lesných plodov »

Recepty - Májovka

Zopár nápadov na prípravu jedál z nazbieraných húb. Ak máte svoj obľúbený recept na prípravu húb a chcete sa oň podeliť s ostatnými, prosím zašlite nám Váš recept.


Recepty

Májovky na slanine so smotanou

Májovky alebo iné huby podľa sezóny, cibuľa, prerastaná údená slanina, smotana na varenie, mleté čierne korenie, soľ

Májovková plievka alias TATANKA

voda, májovky, soľ, čierne mleté korenie, cesnak, zemiaky, petržlenová a zelerová vňať a vajíčko

Karfiol na májovkách

hlávka karfiolu, májovky {57}, hladká múka, mlieko, olej, soľ, korenie.

Mrvenička z májoviek

za dve-tri hrste májoviek, lyžica masla, cibuľka, soľ, pažítka, mrvenička z jedného vajcia a hrubej múky

Jemná májová omáčka

cca 300 gr čírovníc májových, 100 gr masla, 200 ml kyslej smotany, mlieko, 2-3 lyžice hladkej múky, biele korenie, kúsok bobkového listu, soľ, citrónová šťava, pažítka.

Šalát z májoviek

0.5 kg čirovnica májová- možno použiť aj iné druhy hríbov podľa vlastnej fantázie, 3 ks cibuľa,3 ks uvarených vajec, 30 dg tvrdý syr-eidam alebo ementál, majonéza-dva žĺtky,2 dcl oleja,lyžička horčice,vyšľahať- 1 kyslá smotana,čierne korenie,olej a soľ.

Hubový ovar

Čírovnice májové (Májovky), soľ