Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Májovka »

Jemná májová omáčka

Zdá sa mi, že na tanieri sa májovky najviac ľúbia s maslom a zelenou vňaťou.

Ingrediencie: cca 300 gr čírovníc májových, 100 gr masla, 200 ml kyslej smotany, mlieko, 2-3 lyžice hladkej múky, biele korenie, kúsok bobkového listu, soľ, citrónová šťava, pažítka.

Popis prípravy: Očistené a umyté májovky pokrájame na tenké lístočky. V panvici rozpustíme maslo, pridáme huby, krátko opečieme, osolíme, podlejeme vodou, pridáme pár zrniek bieleho korenia, štipku bobkového listu a za občasného podlievania dusíme aspoň pol hodinu.

Pripravíme zátrepku z hladkej múky, smotany a mlieka. Vlejeme do udusených húb a povaríme. Ak je omáčka príliš hustá, zriedime ju mliekom. Na záver odstavíme z ohňa a dochutíme citrónovou šťavou a posekanou pažítkou (kto má rád, môže použiť iný druh vňate).

Miluštek

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

yuyka atlasár 7.5.2008 09:36

Uhmm, znie to výborne, už len tie májovky mi chýbajú

Reagovať na správu

portret

tony1 pokročilý 8.5.2010 20:42

po mojom ulovku majoviek som vyskusal recept,odporucam aj ostatnym,chut jemna lahodna,kremova s chrumkavymi majovkami.

Reagovať na správu

portret

tony1 pokročilý 7.5.2010 22:14

presne odskusane podla receptu,vyborna lahodna chut a chrumkave majovky s cestovinou. dobru chut

Reagovať na správu

portret

ahaihi 19.5.2010 09:41

idem robiť, knedľa kúpená, májovky nazbierané

Reagovať na správu

portret

bzučko 13.5.2011 20:32

Knedľu len domácu, kúpená všetko pokazí.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.