Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Šampiňón »

Pečiarkové lečo

Počas roka sa na našich lúkach, ale aj v lesoch dá nájsť viacero druhov jedlých pečiarok, dajú sa upravovať na viacero spôsobov a dobré sú aj ako prísada do leča..

Ingrediencie: 1 cibuľa
15 paradajok
3 papriky
5 strúčikov cesnaku
6-7 väčších pečiarok
1 klobása
olej, soľ, čierne korenie, čili, kmín, sójová omáčka

Popis prípravy: Na oleji opražíme cibuľku a cesnak. Keď sú cibuľka a cesnak opražené do zlatista postupne pridávame: 1. nakrájanú klobásu, 2. nakrájané pečiarky, 3. nakrájané papriky, 4. nakrájané paradajky. Všetko spolu dusíme a postupne prilievam po troche vody. Počas dusenia dochucujeme soľou, čiernym korením, čili korením, kmínom a trochou sójovej omáčky.

Podávame s opečeným chlebom.

ľudový recept (zapísal Michal Jurča)

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Michal Jurča (Michal1234)


Michal Jurča (Michal1234)