Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Pečeňovec dubový »

Krkovička s pečeňovcom

Tak Vám môžem povedať, že lepšie mäso s hubami som v živote nejedol a to ho robím na x spôsobov a x rokov. Je to iná chuť ako mäsko na hríbkoch ale tá originalita je dokonalá ... ufffff v jednoduchosti je dokonalosť.

Ingrediencie: krkovička, pečeňovec, bravčová masť, cibuľa, čierne korenie, soľ, chili, ryža, mrazený hrášok

Popis prípravy: Na masti opražiť do mäkka na plátky nakrájanú osolenú a okorenenú br. krkovičku tak ako na cigánsku. V druhom hrnci opražiť na masti na drobno nakrájanú cibuľku a pridať na kúsky nakrájaný pečeňovec (čim viac tým lepšie), osoliť okoreniť a dusiť ... (pustí veľa vody, nechať odpariť, miešať)

Keď je mäsko mäkké, vybrať a nakrájať na pásiky cca 1cm široké a vrátiť späť do hrnca, pridať udusený pečeňovec, trošku chilli a dusiť pod pokrievkou "domrtva" až kým je krkovica mäkká.

Qk to začne hustnúť a mäso je ešte trošku tuhé, podliať vodou a dusiť ďalej ... miešať aby sa zmes nepripálila ... a keď je mäsko úplne mäkké ... hotovo!!!!

Žiadna múka na zahustenie!!! K tomu ryža s hráškom ... nemám čo dodať.

DJ Drobec

Hodnotenie:

(6 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Michal1234 8.10.2020 19:19

Skúsil som , výborné, nemám viac čo dodať :D

Reagovať na správu

portret

Boletus60 12.10.2020 18:14

Vyskúšal som z malou obmenou,koľko cibule,toľko pečeňovca na 2mm plátky a raz toľko br.plecka na kocky.Drvený kmín,mleté čierne korenie,pár bobuliek nového korenia,soľ a jeden bobkový list.Ako hovoril Dušan,netreba ani zahusťovať a tá ryža z hráškom k tomu pasuje.Ja k tomu ešte misku čalamády.Výborné jedlo.Ďakujem Dušan,zaradil som pečeňovec dubový medzi zbierané huby.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Dušan Janek (djdrobec)