Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Šampiňón »

Šampiónový tatarák

Robím ho pravidelne už niekoľko rokov a je to jednoznačná špica

Ingrediencie: čerstvé šampióny (môžu byť aj kupované v reťazcoch), čierne korenie, soľ, na jemno nasekaná malá cibuľa, kečup, horčica, mleté chilli, troška sójovej omáčky, lyžica mletej papriky, 1 vajce, olej

Popis prípravy: 500 gr. šampionov očistiť a zomlieť na jemnom mlynci, pridať soľ a čierne korenie a udusiť na troche oleja do mäkka. Nechať vychladnúť a potom pridať všetky ostatné ingrediencie (množstvá podľa chuti), zmiešať, nechať trochu odstáť a potom natrieť na cesnakom potreté topinky. Bomba......

Topinky robím v trúbe na plechu. Nakrájaný chlieb potriem maslovačkou jemne z oboch strán olejom a upečiem v trúbe na grile, treba ich otočiť a hlavne strážiť, lebo sa rýchlo spália. Takto pripravené nie sú také mastné.

Dobrú chuť priatelia.

dj drobec

Hodnotenie:

(5 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

cesnakohrib pokročilý 8.1.2015 16:48

Skvelá vec, robim to aj z hlivy, rovnako dobré. A hrianky v trúbe schveľujem z rovnakého dôvodu ako ty.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.