Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Lesné plody (Trnky, hloh, šípky, ...) »

Pesto z cesnaku medvedieho

Nielen, že je dobré, je aj veľmi zdravé.

Ingrediencie: 350 g čerstvo nazbieraných listov cesnaku medvedieho
200 ml extra virgin olivový olej
1 ošúpaný, vykôstkovaný citrón
150 g orech vlašský /mandle, píniové, lieskové, kešu oriešky, arašidy, tekvicové semiačka a pod./ môže byť aj zmes
2 čajové lyžičky soli

Popis prípravy: Cesnak nakrájame na cca 1 cm pásiky, citrón na plátky, orechy čerstvé alebo nasucho opražené na panvici, olej, soľ vložíme do mixéra /vodorovný nôž/ a mixujeme cca 1 min. Jemnú kašu, ktorá nám vznikne, plníme do šroubovacích pohárikov asi 2 - 3 mm pod okraj /nesmú tam byť vzduchové bublinky/. Vrch zalejeme asi 1 - 2 čaj. lyžičkami oleja a dobre uzavrieme. Na chladnom mieste /komora, špajza, pivnica/ vydrží cca 6 mesiacov. V chladničke, neotvorené, cca 1 rok.

Podávame na hriankach, chlebe, k cestovinám, lokšiam, mäsovým jedlám s čerstvo nastrúhaným syrom /parmezánom/.

sipovec

Hodnotenie:

(6 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

marcelds 18.4.2016 21:48

Pesto je uz v pohariko na hriankach vynikajuca pochutka!

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.