Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Lesné plody (Trnky, hloh, šípky, ...) »

Trnky ako náhrada za olivy

Neskúšal som - olivy sú olivy a mám ich strašne rád

Ingrediencie: Trnky 0,3 l, 1 kl tymian, 1 klinček, 1 malý bobkový list, 50 g soli, 0,25 l vody

Popis prípravy: Voda, soľ, klinček, tymian, bobkový list, soľ necháme 3 min. variť. Trnky dáme do kameninovej nádoby, zalejeme vychladnutým nálevom a necháme na chladnom mieste 8 týždňov lúhovať. Zlejeme do zaváracieho pohára a odložíme do chladničky. Ono by to chcelo zrejme sterilizovať. Neviem?!

Trnky sa dajú samozrejme aj sušiť alebo mraziť, či už celé alebo vykôstkované.

si

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.