Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Lesné plody (Trnky, hloh, šípky, ...) »

Trnková šťava

Pri neskorojesenných výletoch za hubami máme možnosť nazbierať aj plody, ktoré nám ponúka príroda. Prečo ich nevyužiť, keď môžu pomôcť nášmu organizmu, zdravotnému stavu a spestriť náš jedálniček? Samozrejme, že to vyžaduje určitú námahu a čas, ale stojí to zato. Ponúkam Vám niekoľko nápadov na spracovanie trniek, hlohu a šípok.

Ingrediencie: 10 kg rozmliaždených trniek, 10 l vody, kyselina citrónová, 2 kg cukru

Popis prípravy: Trnky zalejeme vodou ohriatou na 80 st. C a 2 dni necháme lúhovať, sem-tam premiešame. Šťavu zlejeme a trnky vylisujeme. Precedíme cez plátno a pridáme 2 kg cukru + kyselinu citrónovú. Zahrejeme na 90 st. celzia a stočíme do fliaš, zazátkujeme a prikryté necháme vychladnúť. Zapustíme zátky a zavoskujeme. Môžeme použiť aj fľašky z ovocných štiav so šroubovacími uzávermi.

sipovec

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.