Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Lesné plody (Trnky, hloh, šípky, ...) »

Trnkové víno

Pri neskorojesenných výletoch za hubami máme možnosť nazbierať aj plody, ktoré nám ponúka príroda. Prečo ich nevyužiť, keď môžu pomôcť nášmu organizmu, zdravotnému stavu a spestriť náš jedálniček? Samozrejme, že to vyžaduje určitú námahu a čas, ale stojí to zato. Ponúkam Vám niekoľko nápadov na spracovanie trniek, hlohu a šípok.

Ingrediencie: 2,5 kg rozmiaganých trniek, 2 l vody, kvasinky vínne, 1,5 kg cukru rozpusteného v 1 l vody

Popis prípravy: Trnky zaliať horúcou vodou a nechať vychladnúť. Pridať kvasinky a 1/3 sirupu a dať do kvasnej nádoby. Po týždni pridať druhú tretinu sirupu a premiešať. Po ďalšom týždni pridať zbytok sirupu a premiešať. Po skončení
kvasenia stiahnuť a nechať 1 týždeň stáť. Stiahnuť do fliaš.

sipovec

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

MarioMK2 1.4.2014 23:39

Trnkové víno robievam už pár rokov. Ak dáte viac cukru, kvasí neustále. Keď ho stočíte do pet fliaš, veľmi ľahko si spravíte sekt. Poväčšine neúmyselne.
Akurát ja mám recept z jednej starej knižky a tam je pomer 2:2:2. Ja dávam cukru čosi menej. Po stočení vína idú trnky do kanvy a z toho sa následne páli trnkovica. Recyklácia ako sa partí

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.