Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hliva »

Kuracie srdiečka na hlive dubovej alias TATANKA

Dnes som sa snažil urobiť niečo nové z hlív a vznikla z toho úspešná špecialita.

Ingrediencie: voda, soľ, olej, cibuľa, hliva dubová, kuracie srdiečka, mletá sladká paprikaa zrnká chili papričky.

Popis prípravy: Na špeciálnu panvicu necháme rozohriať olej a pridáme jednu nadrobno pokrájanú cibuľu.

Pridáme kuracie srdiečka, soľ a sladkú mletú papriku a zakryté dusíme. Po cca 30-40 minútach pridáme nakrájanú na drobnejšie plátky hlivu dubovú (alebo iný druh) a zo 10 semienok chilli papričky a dosolíme ak je treba.

Dusíme, kým srdiečka nie sú mäkučké cca 40 minút. Občas podlievame vodou. Hotové jedlo je vynikajúce s rôznymi prílohami ako zemiaková kaša, ryža, ale aj chleba.

Dobrú chuť.

Ing. Vladimír Kuderavý - TATANKA

Hodnotenie:

(8 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

drak 29.1.2013 13:05

pozeral som uz dlhsie na tento recept a az dnes som sa odhodlal. Vylepsil som ho este smotanou, inak super

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Sioux Sediaci Býk (Tatanka - Yotanka)