Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hliva »

Hliva na červeno

Ingrediencie nepíšem množstvá, varím spôsobom přimeřene, takže keď sa budete držať vlastnej skúsenosti a chuti, výsledok bude veľmi chutný. Omáčka má byť sladkokyslá s mierne pálivou chuťou, slanosťou s príchuťou bazalky, zázvoru, húb a vône muškátového oriešku. Dobré s ryžou, alebo len chlebíkom a čerstvým šalátom v sladkokyslom náleve s čerstvým kôprom.

Ingrediencie: Hliva, paradajková šťava-alebo pretlak-alebo kečup, bravčová masť-alebo olej najlepšie olivový panenský, cibuľa, cesnak, zázvor čerstvé plátky-alebo sušený, rasca mletá, čierne korenie mleté, bazalka čerstvá.alebo sušená, zelená cibuľka, petržlenová vňať, muškátový oriešok, paprika mletá sladká, paprika mletá palivá, lyžica medu, šťava z citróna, lyžica múky T 650-alebo 00, hubový vývar, soľ.

Popis prípravy: Na veľkej panvici zohrejeme olej, podusíme cibuľku aj zelenú, pridáme cesnak, zázvor, koreniny a hneď pridáme hlivu pokrájanú na pásiky a obvarenú vo vriacej vode cca 3 minúty. Podlejeme hubovým vývarom a dusíme cca 20 minút.

Potom pridáme paradajkovú šťavu, bylinky, med a citrónovú šťavu podľa chuti, povaríme a zahustíme múkou.

Ak sa nám zdá slabý hubový vývar, môžme pridať do neho práškovú zmes hríbov - samozrejme domácu

roman67

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.