Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Pečeňovec dubový »

Mravenisko z pečeňovca

Prvý pokus pečeňovca dubového sa vydaril, ešte aj pes si dal 2-krát

Ingrediencie: Pecenovec dubovy,cibula,cervena paprika/kapia/,zemiaky,br.stehno,slaninka biela,mast, syr na struhanie. kysla smotana,4vajcia,0.1mlieko,sol.

Popis prípravy: Mäso narežeme ako na roládu, aby sme získali veľký plátok. Na polovicu naskladáme kapiu, pečeňovec dubový, zalejeme rozšľahanými 2 vajciami, 1/2 smotany a 10 dkg strúhaným syrom.

Zakryjeme druhou polovicou mäsa. Spodok pekáča natrieme masťou, naskladáme na celý pekáč, cibuľu nakrájanú na kolieska a položíme do stredu pripravené mäso.

Zemiaky nakrájame na kocky, pridáme cibuľu, slaninku, pečeňovec a všetko to poriadne premiešame a vysypeme okolo mäsa, dáme piecť.

Pred dopečením polejeme zemiaky smotanou s 2 vajíčkami, 10dkg syrom, ale pridáme aj deci mlieka.

Dobrú chuť, je to výborné.

valsidalk a bublinka

Hodnotenie:

(4 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

mach 6.9.2011 21:52

Vyzerá to velmi dobre,škoda že to tohto roku nmôžem uvariť.Gratulujem kreatívnemu človeku v ktorého hlave sa to zrodilo.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Ladislav Klancik (valsidalk)