Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hliva »

Valkyho hlivový tokáň...

Pretože rád varím a dnes som našiel aj hlivu ustricovitú,tak som sa pustil do varenia.Myslím,že sa mi to aj podarilo a aj to celkom chutilo...

Ingrediencie: 700g nakrájanej hlivy, 700g br.stehna na kocky, 200g mrazenej zeleniny, 100g mrazených strukov, 20ks olív, 1 stredná cibuľa,5 strúčikov cesnaku. 1 čili paprička, olej, soľ, vegeta,mleté čierne korenie, diabolská zmes, mletý kmín, mletý zázvor, sójová omáčka, kečup, solamyl ...

Popis prípravy: Na rozohriatý olej dáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a smažíme. Pridáme mäso, osolíme,o koreníme, pridáme pol kávovej lyžičky kmínu, dve k. lyžičky sladkej papriky, pol k.l. mletého zázvoru,2p.l. sójovej omáčky a premiešame.

Necháme mäso zatiahnuť a pridáme mr.zeleninu a po chviľke aj hlivu. Prikryjeme a necháme dusiť,občas premiešame.

Pridáme trošku diabolskej zmesy, rozdrvenú čili papričku a nakrájané olivy. Dusíme pokiaľ mäso nie je mäkké, občas podlejeme vodou.

Keď je mäsko udusené,pridáme asi 1 dl kečupu a premiešame. Na záver zahustíme solamylom. Podávame s ryžou.

Dobrú chuť.

Valky

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

virtue205 atlasár, moderátor 9.11.2010 19:28

Úžasný nápad, to vyskúšam....vyzerá to veľmi lákavo

Reagovať na správu

portret

valky pokročilý 12.11.2010 18:28

Celkom je to v pohode,len odporúčam hlivu nakrájať na tenké rezance.Hliva mi pripadala trošku tvrdá na tú dobu,koľko sa to dusilo.Ďík a dobrú chuť...

Reagovať na správu

portret

virtue205 atlasár, moderátor 13.11.2010 20:55

dakujem

Reagovať na správu

portret

artemisia 2.12.2010 12:43

...a nie je to príliš veľa chutí na jedno jedlo? Cit. diabolská zmes, sójová omáčka, kečup...Pri tom všetkom tam chuť hlivy úplne zanikne...Menej je niekedy viac! Ale inak dobrú chuť!

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



pavel valkovic (valky)