Pivová šampiňónová omáčka
Recept z pivovej kuchárky s dobrou radou: podávať s knedlíkmi z rožkov...
Ingrediencie: 5dl vody, 250g šampiňónov, 2dl svetlého piva 11°, 2dl sladkej smotany, 2dl kyslej smotany, 40g hladkej múky, šťava z jedného citrónu, 1 lyžička medu, nastrúhaný čerstvý chren podľa potreby, mleté čierne korenie, soľ.
Popis prípravy: Šampiňóny omyjeme a nakrájame na plátky. V kastrólku zvaríme vodu s pivom, vložíme plátky šampiňónov a varíme 5 minút. V hrnčeku rozmiešame obyčajnú a kyslú smotanu s múkou dohladka. Túto zmes nalejeme cez sitko do základu omáčky a šľaháme, dokiaľ omáčka nezhustne. Omáčku osolíme, okoreníme a povaríme ešte 10 minút. Na záver ju dochutíme malou lyžičkou medu, citrónovou šťavou a nastrúhaným čerstvým chrenom.
Dobrú chuť
tamara7
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.