Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Muchotrávka »

Zapekaná muchotrávka červenkastá

V túto dobu často nachádzame v lese muchotrávku červenkastú /Amanita rubenses/,ktorá sa stáva medzi hubármi stále obľúbenejšou. Dovolila som si pripraviť jeden recept,ktorý pridávam, aby si aj iní hubári pochutali na tejto delikatese.

Ingrediencie: Na prípravu tohto delikátneho pokrmu potrebujeme:
mladé plodnice muchotrávky červenkastej asi pol kg, bylinkovú soľ, môže byť aj obyčajná, zmes sušenej zeleniny (korenina), čierne korenie, čili korenie, mletú červenú papriku, zemiaky, nastruhaný tvrdý syr, vajcia, šľahačku na varenie,trochu oleja.

Popis prípravy: Zapekaciu misu vymastíme olejom, umyté zemiaky narežeme na koliečka a posypeme soľou a koreninami vyššie uvedenými, do zapekacej misy naukladáme vrstvu zemiakov, pridáme huby pokrájané na štvrťky, koreniny ale len veľmi jemne /aj čili korenie!/, na huby pridáme nastruhaný syr a znovu pokračujeme vrstvou zemiakov, húb a syra, až kým sa nám ingrediencie neminú, skončíme vrstvou zemiakov.
Zapekaciu misu prikryjeme, zapekáme v rúre na pečenie pri teplote 200st.C asi 20 min. Medzitým si vyšlaháme vajíčka /3-4ks/ so šľahačkou na varenie, pridáme zmes sušenej zeleniny a prelejeme cez zapekanú zmes, pečieme dovtedy, až povrch zemiakov je zlatistý.

Pripravovať túto delikatesu odporúčam len s mladými plodnicami /poprípade aj s inými hríbovitými hubami/, ktoré sú ešte pevné a zatvorené.

Prajem dobrú chuť!

Zuzka - medulienka

Hodnotenie:

(3 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

milustek pokročilý, atlasár 6.7.2010 11:31

paci sa mi rychle zapekane jedlo a la "francuzske zemiaky" aj ked muchotravka cervenkasta nie je moj favorit, tento recept istotne skusim!

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 23.6.2012 15:16

Súhlasím s Tebou, až na to, že na polievky, omelety a zapekané jedlá
Je muchotrávka červenkastá delikatesa .

Reagovať na správu

portret

maruska 7.7.2010 16:18

Opäť nebíčko v papuľke!

Reagovať na správu

portret

Igor atlasár 7.7.2010 22:48

už mi čvachtá v rypáčku

Reagovať na správu

portret

brontosaurus 12.7.2010 12:34

Nepochybne musi byt vynikajuce jedlo. Nepotlacia vsak koreniny chut tychto neskutocne dobrych hub?

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 17.7.2010 21:42

vôbec nie, zvyčajne používam koreniny s mierou, aj v tomto prípade bolo tomu tak

Reagovať na správu

portret

SauceBox 26.7.2010 08:50

Jemné okorenenie si priam vyžadujú

Reagovať na správu

portret

hubarky3 17.8.2010 22:21

tot urcite skusim, ja ju mam velmi rada, u nas sa zvykne iba obalit v muke oprazit posolit potriet cesnakom a dat na cerstvy chlebit s paradajkou, skuste dobru chut

Reagovať na správu

portret

Tatanka - Yotanka pokročilý 23.6.2012 15:14

Tak toto isto vyskúšam!
Jednoduché plní účel.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Zuzana Kiso (medulienka)