Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hliva »

Paprikáš z hlív

Paprikáš z hlív podávame s chlebom alebo varenými zemiakmi.Pokiaľ to podávame s varenými zemiakmi,tak do samotného varenia už zemiak nedávame. Prejem Vám dobrú chuť.

Ingrediencie: 50g masla, 350g hlív, 2 stredne veľké cibule, 1 stredne veľký zemiak, 1 KL vegety, 2 ML červenej papriky, 1/2 ML mletého čierneho korenia,250ml kyslej smotany, 3 strúčiky cesnaku,1 PL hladkej múky

Popis prípravy: Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme umyté a na rezance pokrájané hlivy a pražíme asi 10 minút. Osolíme, okoreníme, pridáme vegetu, papriku,nadrobno nakrájaný zemiak, zalejeme asi 1L vody a necháme povariť. Medzitým si v smotane rozmiešame múku a pretlačený cesnak a zahustíme ňou tekutinu a necháme povrieť. Dochutíme niekoľkými kvapkami citronovej šťavy a petržlenovou vňaťou.

Silvia Mészárosová

Hodnotenie:

(6 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

vladok pokročilý 7.5.2009 07:30

vyskúšame .. môže to byť dobré

Reagovať na správu

portret

nikita 31.5.2012 15:21

recepty môžu biť staré,ale chute sú stále.Vďaka za maškrtu!Veľmi chutilo

Reagovať na správu

portret

towdie 30.6.2012 21:31

dnes sme ho urobili je uzasny dakujem za recept

Reagovať na správu

portret

maco49 9.4.2013 20:47

Nieje potrebné niečo meniť alebo pridávať, je to vynikajúca dobrôtka. Každému chutilo.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.