Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Muchotrávka »

Muchotrávka červenkastá po taliansky


Ingrediencie: Muchotrávka červenkastá, kyslá smotana, tymián, cesnak, čierne korenie, soľ, špagety alebo makaróny

Popis prípravy: Na pokrájanej slanine udusíme nakrájané ružovky domäkka. Okoreníme mletým čiernym korením, tymiánom, roztlačeným cesnakom a trochu osolíme. Môžeme pridať aj trocha kyslej smotany a petržlenovej vňate. Medzitým uvaríme makaróny alebo špagety. Na tanieroch cestoviny prevrstvíme udusenými hubami a posypeme strúhaným syrom. Podávame so šalátom.

PRAVDA, 9.9.2000

Hodnotenie:

(2 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

vrutcan 17.9.2007 20:24

Nabudúce vyskúšam,vyzerá to lákavo.

Reagovať na správu

portret

mambička 18.9.2007 12:43

Aj já to zkusím - pro změnu. Z masáků máme rádi falešnou dršťkovou polévku a také falešný biftek. Pozor, ružovky ale falošné byť nesmia

Reagovať na správu

portret

pepob 24.7.2008 11:44

Vynikajúca úprava, včera večer som to vyskúšal - chceli sme si to s polovičkou vziať dnes na obed a iba trošičku okúsiť - nakoniec sme to spapali skoro všetko, ani šalát nechýbal. Použil som zmes s prevahou muchotrávky červenkastej - okrem nej tam bolo ešte zopár plávok a suchohríbov a kúsky dubákov nepoužiteľných na sušenie, biele korenie namiesto čierneho, petržlenovú vňaťku a pažítku plus peknú kôpku cesnaku a namiesto špagiet penne. Aj keď som od toho očakával veľa - výsledok ďaleko predstihol moje chuťové predstavy.

Reagovať na správu

portret

peter77 30.8.2014 20:55

Vynikajúci recept

Reagovať na správu

portret

m.gabris pokročilý 15.8.2017 16:32

tiež robím niečo podobné, zo zmesi s cca 75% muchotrávky červenkastej, len nie na slanine ale masle a rasci, ostatné koreniny tam sú tiež, a nemal som kyslú smotanu, tak som dal sladkú a dochutil citrónom.. dám to s parenou knedľou..
Je to super recept, aj celkom univerzálny

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.