Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Pečeňovec dubový »

Pečeňovec dubový na vajci

Po niekoľko násobnom náleze tejto huby, som sa rozhodol ju pripraviť. Keďže sa uvádza, že je vhodný na akúkoľvek úpravu, skúsil som ho upraviť ako praženicu. Ako šofér som sa samozrejme obetoval....nejedol som., ale nie samozrejme som ju odskúšal ako prvý. Vzhľadom, k tomu že, nebolo možné násť nejaký konkrétny recept na úpravu tejto huby, možno by ju bolo potrebné, nejak tepelne upravovať variť trebárs vo vode. Avšak túto časť som vynechal a použil iba tepelnú úpravu na panvici. Môžem podotknúť, že mala zvláštnu stromovú arómu, ktorú som prekryl vôňou byliniek. V celku poznatok; zaujímavá príjemná chuť, ako masliak.

Ingrediencie: pečeňovec dubový,1 veľká cibuľa, čerstvé bylinky; list šalvie, pamajorán, bazalka, vegeta a 4 vajcia

Popis prípravy: Pokrájanú cibuľu opražíme spolu s hubou, ktorú tiež nakrájame na kocky cca 1cm podlejeme troškou vody (2polievkové lyžice) podusíme 5 minút na miernom ohni . Následne pridáme na drobno pokrájané bylinky a pol kávovej lyžičky vegety, dobre premiešame a podusíme cca 2 minúty.

Rozmiešané vajcia potom vlejeme za stáleho miešania do zmesy a tvoríme praženicu podľa vlastnej chuti (jemnejšiu, alebo hustejšiu).

vladok

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Vojto PN 1.10.2007 22:51

ja mám informáciu od dr.Kautmanovej, že pečeňovca je dobré dať aspoň na 2-3 hodiny do mlieka a potom že sa dá upraviť na rôzne spôsoby.

Reagovať na správu

portret

vladok pokročilý 2.10.2007 06:58

hladal som nejaký recept a máte pravdu, tiež som zistil informáciu , že ho prevárajú vo vode...vďaka za podnet vyskúšam

Reagovať na správu

portret

maruska 2.10.2007 08:18

Túto hubu som našla v dubovom lese v Chľabe, kde sme mali športové hry. Kolegovia mi odporučili z nej guláš. Je pravda, že sme ho robili spolu s mäsom, ale pri jeho konzumácii išlo mäso bokom. Bol perfektný! Pečeňovec sme nijako neupravovali.

Reagovať na správu

portret

vladok pokročilý 2.10.2007 08:33

no na reze je krásny červený ako mäso, zrejme pri ďalšom náleze ho vyskúšam...

Reagovať na správu

portret

Pehor 2.10.2007 12:48

Vraj je dobrý aj do boršču.

Reagovať na správu

portret

Jankaaaa 11.10.2009 22:27

Dnes to už nezvládnem riešiť a tak som si dnešný úlovok dala do zajtra do chladničky (1 ks). Zajtra s tým niečom skúsim a budem Vás informovať. Prípadne potom aj o deň ako to dopadlo s mojim žalúdkom. Každopádne vďaka za tieto info.

Reagovať na správu

portret

Jankaaaa 13.10.2009 14:59

Tak som to spravila na cibuli s vajíčkom, dosť korenia (od výmyslu sveta), bola som jediným stravníkom
Vynikajúce. Žiadna pachuť. Žiadne žalúdočné problémy.

Reagovať na správu

portret

kahovec 18.8.2010 14:33

Môj kamarát robil z pečeňovca držkovú.nejedol som z nej ale z počutia viem,že bola výborná.Idem skúsiť aj ja,dám vedieť ako to dopadlo.

Reagovať na správu

portret

Hasič 28.8.2010 18:25

Smie sa zamraziť v celku? Aky je potom?Dá sa z neho ešte niečo pripraviť?
Vďaka.

Reagovať na správu

portret

babka Milka pokročilý 30.8.2010 11:56

My sme sa dnes vratili z lesa a okrem ineho sme nasli viac kusov pecenovca (prvy krat v zivote). Uz je nakrajany a v mlieku,ideme robit gulas. Potom napisem ,aky bol.Dufam ,ze sa vydari

Reagovať na správu

portret

francois 30.8.2010 12:04

Osobne by som ten list Šalvie z receptu vynechal.
Má horkastú chuť a v konečnom dôsledku môže výrazne zmeniť gurmánsky zážitok.

Reagovať na správu

portret

vladok pokročilý 19.10.2015 09:40

súhlasím je to o tom že každý recept môže byť jedinečný je to len strohý návod osobne varím vždy podľa seba a ingredencia pridávam od oka a vždy to má inú chuť a v tom je to čaro

Reagovať na správu

portret

babka Milka pokročilý 19.9.2010 22:45

Tak ten gulasik sa mi vtedy vydaril.Ta huba mala taku jemnu,dobru chut.Akurat som ho urobila trocha viac ostry. Dnes sme nasli 3 kusy pecenovca duboveho, ale zostal v lese, lebo bol uz poriadne stary.

Reagovať na správu

portret

raindog 25.9.2010 10:34

...robil som z neho guláš bez namáčania a mal uspech u celej partie

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Ing. Vlado Kalina (vladok)