Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Muchotrávka »

Minútka z Muchotrávky červenkastej


Ingrediencie: Muchotrávka červenkastá, cesnak, rasca, soľ

Popis prípravy: Veľké klobúky muchotrávky pokrájame na veľké trojuholníky. Potrieme ich cesnakom rozotretým so soľou. Na oleji ich osmažíme doružova, posypeme drvenou rascou. Potom ich pokladieme na opečený chlieb, ktorý sme namočili vo výpeku. Nakoniec posypeme rôznymi vňaťami.

PRAVDA, 9.9.2000

Hodnotenie:

(6 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

pepob 22.7.2008 11:19

je to moj (zatial) najobluzbenejsi recept na upravu ruzovky

Reagovať na správu

portret

Dupe... 24.7.2008 20:10

Pred upravou ošupeme klobučik

Reagovať na správu

portret

Ďulo 8.7.2009 18:20

chutnejšia ako bedľa

Reagovať na správu

portret

peter_p 9.7.2009 08:30

Jedno z najchutnejších hubových jedál. Ja si akurát odpustím ten chlebík namočený vo výpeku.

Reagovať na správu

portret

Ťapka 10.7.2009 10:52

Takto upravená muchotrávka červenkastá je aj náš favorit v celej rodine, poznáme ho pod názvom "a la pstruh".

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 11.7.2009 08:41

...Ťapka, odteraz aj jeden z mojich horucich favoritov, je to vynikajuca "papa", (takto upravenu som ju konzumoval prvykrat)

Reagovať na správu

portret

Ťapka 13.7.2009 21:48

Serpico, som rada, že Ti chutila.Poznáš ešte miestny názov tejto huby? Doma sme ju volali "masák",ale inak je to "rompa".
Vie niekto ešte iný ľud.názov muchotrávky červenkastej?

Reagovať na správu

portret

maruska 21.7.2009 08:22

V okolí Zlatých Moraviec volajú muchotrávku červenkastú "godoľa" a "bagoňa", resp. godoľka a bagoňka.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 21.7.2009 11:34

ked som bol krpaty, u nas sa nekonzumovala,...a na "Cigelsky" nazov sa spytam...

Reagovať na správu

portret

olim 23.7.2009 15:31

Ked som bol pracovne v jednej dedinke pri Banovciach nad B..tak tam sa sli za nov pozabijat.A volali ju tam svákovka.

Reagovať na správu

portret

mičian 5.10.2014 07:49

Dobrý deň, vo Vrbovom pri Piešťanoch, odkiaľ pochádzam, ju voláme "kráľovica".

Reagovať na správu

portret

Vysky77 8.10.2015 18:39

Ahoj Ťapka, to to jedlo je neskutočne výborné, fantastické, samozrejme po opečených rýdzikoch. A iný ľudový názov pre "rúžovku" poznám z okolia Zlatých Moraviec - "tarčena".

Reagovať na správu

portret

SauceBox 17.7.2009 20:06

Ružovka

Reagovať na správu

portret

brojan14 26.7.2009 10:13

svakovka

Reagovať na správu

portret

Ťapka 27.7.2009 21:21

Ďakujem za nové názvy.

Reagovať na správu

portret

jaro50 31.7.2009 15:41

ja ružovku ošúpem z kože,posolím, na teflonke nechám vypiecť z vody, vypnem a nechám v nich rozpustit trošku ozajstného masla. Bez prílohy je to super chuťovka

Reagovať na správu

portret

Ťapka 1.8.2009 13:20

Vyzerá to lákavo, keď bude príslušný "materiál", určite vyskúšam.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 10.6.2010 09:37

...je "tam", bez vňatí, striedmo musím, do večera ďaleko, nezmestilo by sa, i keď do "vytrénovaného" batoha vpredu...

Reagovať na správu

portret

fofoja moderátor, mykológ, atlasár 25.5.2013 20:12

práve si dopriavam túto pochúťku z prvých piatich krásavíc čo som našiel, mňám, akurát som zmenil technológiu prípravy a to nasledovne: rozpustil som maslo ktoré som osolil a pridal roztlačený cesnak, touto zmesou som potieral tie voňavé kúsky na panvici a ku koncu som posypal rascou, mňam

Reagovať na správu

portret

chlpac 3.9.2014 22:03

Treba ju predvarit vo vode alebo moze rovno na panvicu?

Reagovať na správu

portret

fofoja moderátor, mykológ, atlasár 3.9.2014 22:09

rovno

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Vladimír Beňadik (serpico) (serpico)