Úvodná stránka » Informácie pre hubárov » Mykologická poradňa »

Otázka z mykologickej poradne

Takzvaná Tibetská huba, zaujímalo by ma, čo je jej prirodzené prostredie.
Je mi jasné že sa umelo pestuje v mlieku, avšak zaujímalo by ma, čo je jej prirodzené prostredie, teda myslím mimo pohár na chladničke.
Okrem toho by som vás prosil o váš názor na jej zdravotné účinky.

Odpoveď

Tibetská huba patrí medzi kvasinky, tak ako baktérie, ktoré spôsobujú kysnutie mlieka, zrejme teda mlieko, alebo niečo podobné bolo aj jej pôvodným životným prostredím, ale za storočia ju možno ľudia trochu vyšľachtili. Pokiaľ ide o jej liečivé účinky, tie sú až natoľko zázračné a široké, že sa možno trochu preceňuje. Liečivá a zdraviu prospešná však nesporne je.

dr. Ivona Kautmanová, 02. 05. 2001

Ďalšia zodpovedaná otázka >>