Úvodná stránka » Diskusné fóra » Konzumácia a kuchynská úprava húb »

doba spracovania namocenych susenych hub?


portret

Ja 24.10.2021 11:37

Zdravim,
Som tu po prvy raz a huby som videl len pripravene na tanieri... Ok, trochu prehanam.
Potreboval by som rychlu radu. Vecer som sa rozhodol z pripavou ostro-kyslej cinskej polievky.
Zamocil susene huby, Judasovo ucho a Shitake.
Po asi 2hodinach som ich rucne vyzmychal, dal na taniere a prikryl pastovym poklopom z mikrovlnky na ktorom je mala dierka na unik pary.
Kedze uz bola dost pokrocila hodina, asi 02:30 k vareniu som sa uz nedostal a huby takto stali na kuchynskej linke celu noc.
Takze otazka znie: mozem ich dnes este pouzit, alebo su uz znehodnotene, toxicke?
Budem ozaj vdacny za rychlu odpoved, uz mi skvrka v bruchu...
Edit: Tak teda diki za rady, clovek by tu aj umrel pokym by dostal nejaku odpoved...Nema to tu zmysel, rusim registraciu.

Reagovať na správu

portret

bobineta atlasár, moderátor 29.10.2021 22:34

Ziadne jedlo z hub sa neodporuca po tepelnej uprave a neskorsiu konzumaciu nevychladit. Kto tu moze dat fundovanu odpoved na vyssie polozenu otazku ?

Reagovať na správu