Joe 20.10.2017 23:44
Zdravím,
aký je rozdiel medzi pečiarkou ovčou a pečiarkou páchnucou ? Lebo na tejto fotografii vyzerá úplne ako pečiarka ovčia - žltnutie, bledoružové lupene a predsa je to pečiarka páchnuca.
Ďakujem.
https://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php...
PeterKv 21.10.2017 15:02
Z obrazku je to makro identifikovatelne a vidno uz len podla toho intenzivneho syteho zltnutia /ovcia tak extremne nezltne/.
- inak pachnuca bud nema ziadnu vonu alebo ako druhovy nazov napoveda /za sucha velakrat bez vone/.
- ovciu som uz mal tu cest najst aj bez akejkolvek vone (pri vareni vydavala hubovejsiu vonu) alebo ma krasne hubovu/anizovu
J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 23.10.2017 23:16
Pečiarka páchnuca žltne inak a na iných miestach ako ovčia. Pri porovnaní opisov je ten rozdiel zrejmý.
Autor a vlastník: Roland Baranovič
Stránky sú aktualizované aj na základe informácií od pani dr. Ivony Kautmanovej,
odborníčky na mykológiu zo Slovenského národného múzea.
Príspevky v diskusiách a pod fotografiami sú názory užívateľov a správca stránky nemôže preberať akúkoľvek zodpovednosť za vyjadrenia užívateľov a diskutujúcich.