dedabobr pokročilý 9.10.2017 12:19
Po webu koluje tato "zaručená "rada jak zjistit jedlost nebo jedovatost hub .Setkali jste se s tím?
V A Ř E N Í H U B - BABSKÁ RADA
"PŘI VAŘENÍ HUB JE DOBRÉ VLOŽIT SOUČASNĚ DO NÁDOBY TAKÉ MENŠÍ AŽ STŘEDNĚ VELKOU CIBULI. NEŽ SE HOUBY DOVAŘÍ, TAK SE CIBULE VYHODÍ. JE - LI ČISTÁ, JE TO V POŘÁDKU. POKUD ZČERNÁ, VYHOĎTE VŠECHNY HOUBY, JSOU TAM IJEDOVATÉ.
JE TO LIDOVÁ MOUDROST LÉTY OSVĚDČENÁ.
virtue205 atlasár, moderátor 9.10.2017 13:02
Podobné som počula s petržlenovou vňaťou. Ja by som tomu rozhodne neverila.
Autor a vlastník: Roland Baranovič
Stránky sú aktualizované aj na základe informácií od pani dr. Ivony Kautmanovej,
odborníčky na mykológiu zo Slovenského národného múzea.
Príspevky v diskusiách a pod fotografiami sú názory užívateľov a správca stránky nemôže preberať akúkoľvek zodpovednosť za vyjadrenia užívateľov a diskutujúcich.