Úvodná stránka » Diskusné fóra » Konzumácia a kuchynská úprava húb »

Bedle, čo s nimi


portret

ima 18.9.2017 19:17

Nazbierali sme veľa bedlí, nestihneme to všetko pojesť. Dá sa to sušiť, či zamraziť? Ďakujem

Reagovať na správu

portret

ivetatom pokročilý 19.9.2017 08:32

Darovať susedom, rodine.... , sušiť, rozmelniť na korenie. Vysmažené zamraziť......

Reagovať na správu

portret

hrbik 19.9.2017 09:30

S darovaním opatrne. Len prudko jedlé. Jeden známy spomínal, ako dostali akože dubáky, ale boli to horkáče. A to nedopadli najhoršie.

Reagovať na správu

portret

babka Milka pokročilý 20.9.2017 19:49

Treba skúsiť tento spôsob uchovania. Obaliť surové bedle (očistené, posolené) do trojobalu a nevypražiť, ale dať do mrazničky na lopárik, alebo na tácku iba v jednej vrstve (nie na seba). Potom, keď bedle zamrznú "na kosť", uskladniť ich do dóz vhodných do mrazničky. Každú vrstvu preložiť papierom na pečenie a tak pokračovať do vrchu. Pevne uzavrieť a dať do mrazničky. Takto vydržia až do budúceho leta. Vytiahnete si iba toľko kúskov, koľko potrebujete a rovno na panvicu na olej také zmrznuté. Mám to odskúšané a robím to už pekných pár rokov ...

Reagovať na správu

portret

Igor atlasár 24.9.2017 19:18

Keď idem na huby, je vždy lotéria, či nájdem a čo nájdem. Ak ale na nejaké huby natrafím, ešte v lese sa zamyslím, čo s nimi. Či mám na to čas aby som ich hneď spracoval. Ak nie, nechám huby v lese
Aj keď sú to práve dubáky a mám ich viac, ako dokážem dať do sušičky, nechám ich lesu.

Reagovať na správu

portret

m.gabris pokročilý 14.10.2017 11:20

tomu poviem zdravý rozumný prístup.. bedle uchovávam presne ako Milka, len sa zas až tak s tým nehrám :P

Reagovať na správu

portret

JAMAL 14.10.2017 22:37

Proto Tě mám rád, Ty kluku vysoká

Reagovať na správu

portret

Bobesko 16.10.2017 14:13

Takto to dopadne, ked cloveka konecne vyfliaska hanba za vlastnu chamtivosť... Aspon, ze to.

Reagovať na správu