Hubová nátierka
Naše deti huby radi zbierajú, ale odmietajú ich jesť, výnimkou je táto nátierka, ja osobne dávam trošku menej masti
Ingrediencie: 2 kg očistených anakrájaných hríbov, 800 g masti , 2 kg červenej papriky- kápie, 800 g cibule, soľ, čierne korenie, 2 pol. lyžice horčice, vegeta, feferónky, paprikový lekvár
Popis prípravy: Hríby povaríme 30 minút v slanej vode, zbierame penu, zlejeme, dáme vychladiť a zmixujeme. Na 400 g masti podusíme cibuľu, necháme vychladiť a zmixujeme. Červenú papriku-kápiu podusíme na 400g masti, necháme vychladiť a tiež zmixujeme. Všetko spolu zmiešame, dochutíme koreninami, naplníme poháre a 30 minút sterilizujeme.
Dodržiavame max. čistotu a skladujeme radšej v chladničke.
Mária Kupčiová
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.