Krémová hubová polievka
Ingrediencie: hríbovité huby alebo pečiarky, rýdziky
zemiaky nakrájané na malé kocky (c.ca 1/5 z objemu hub)
štipka masla
1 cibuľa (može byť +1 strúčik cesnaku)
zeleninový vývar alebo domáca vegeta (alebo za 1/3 az 1/2 espressovej šálky sójovej omáčky)
sladká smotana 11-12%
soľ, korenie, muškátový orech (nastrúhaný/prášok)
vňatka alebo pažitka
nastrúhaný parmezán (nemusí byť)
2 lyžičky Brandy (nemusí byť)
ak máte prášok z húb ako bedla alebo lievik trúbkovitý, poslúžia na zvýraznenie chuti húb)
Popis prípravy: Ocistite huby od necistoty a nakrajajte na tenke platky. V hrnci nechajte spenit maslo a pridajte nadrobno nakrajanu cibulu. Predtym ako sa cibula opecie do sklenista, pridajte rozkrojeny strucik cesnaku (aby sa nespalil). Pridajte huby, sol, korenie. 3-5 minut miesajte (podla toho kolko vody obsahuju huby aby sa nepripekala zmeska v hrnci), pridajte par kvapiek brandy a miesajte az dokym sa brandy nevypari. Pridajte zeleninovy vyvar (alebo vriacu vodu a vegetu/sojovu omacku) a nadrobno nakrajane zemiaky.
Nechajte povarit 15-20 minut a nakoniec pridajte smotanu (ak je davka na 4 taniere – nedavam celu smotanu). Pridajte stipku prasku muskatoveho orechu. Dochuťte soľou/korením.
Vyberte zopar hub a zbytok rozmixujte ponornym mixerom s obsahom v hrnci.
Servirujte do zohriatych hlbokych tanierov alebo mysiek, posypte vnatkou alebo pazitkou a nastruhanym parmezanom a pridajte navrch za polievkovu lyzicu celych hub, ktore ste vybrali pred rozmixovanim.
Mozete popripade servirovat aj s kuskami oprazenych kociek peciva.
Juli
(4 hlasy)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.