Suchohríby nakyslo
Najlepšie sú na tento recept mladé sucháčiky. Sú pevnejšie.
Ingrediencie: Pár cibúľ. Zo dva strúčiky cesnaku. Čerstvo z lesa prinesené mladé suchohríbiky. Pre mäsožravcov môžeme pridať na kocky nakrájané bravčové mäsko, resp. kuracie prsia. Sladká smotana. Maslo. Čajová lyžička cukru. Soľ. Biele mleté korenie. Trošku mletej rasce. Bobek list. Trošku octu. Cestoviny uvarené do polomäkka, preliate maslom, aby sa nelepily.
Popis prípravy: Speniť cibulu na tuku. Tak akurát do sklovita. Pridať mäsko pokrájanė na kocky. Dochutiť koreninami, soľou a bobkovým listom. Treba to robiť krátko aby sa mäso nevysušilo. Potom ho vyberieme z tuku a zakryjeme.
Do výpeku pridáme očistené a nakrájané huby. Opäť osmahneme. Zalejeme sladkou smotanou. Pridáme lyžičku cukru a ešte štipku soli a korenie podľa chuti. A cesnak nasekaný na plátky. Necháme prevrieť. A vtedy tam pridáme opäť mäsko. Odstavíme.
Keď nám pokrm začne chladnúť pridáme trošku octu. Podávame s cestovinovými kolienkami a s trochou roztopeného masla.
Katemale
(5 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.