Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Pečené huby lenivého hubára

Ak neviete čo z hubami, počul som o jednom recepte, vyskúšal som ho a je to skutočne dobrota. Doporučujú všetci konzumenti.

Ingrediencie: - celé hríbiky , alebo polovičky ak sú väčšie
- masť na vymazanie plechu alebo zapekacej nádoby (ak nemáme, poslúži olivový olej)
- 1 hrubo nakrájaná väčšia cibuľa
- rasca, soľ, korenie
- bylinky (určite rastú okolo vašej chalupy)
- lyžice obyčajné plnotučnej horčice
- kocka (alebo len polovicu) starého dobrého Masoxu
- sladká smotana
- lyžice hladkej múky
- a viac už nič!

Popis prípravy: Pekáč vymastíme masťou, posypeme posekanou cibuľou a poukladáme očistenými hríbiky. Pokmínujeme, osolíme, okoreníme, pridáme voňavé bylinky vcelku (prevoňajú celú rúru a do húb sa tej vône tiež trochu dostane).

Rozpálime rúru na 200 ° C a pečieme cca 20 minút, až sa huby pekne škáry a chytia zlatistú farbu. Do sladkej smotany pridáme múku, horčicu a rozdrobíme Masox, prešľaháme.

Huby zalejeme a ešte cca 10 minút zapekáme. Smotanový sosík nesmie mať hustotu kaše, to by nebolo ono. Len tak ľahko v ňom huby vyvaľkáme a keď sa to celé zapečie, je hotová pochúťka, ktorá nadchne nejedno hubárske srdce. Posypeme jemne posekanou petržlenovou vňaťou a potom sa na tú horúcu hubovú dobrotu môžeme vrhnúť.

neviem

Hodnotenie:

(5 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

cesnakohrib pokročilý 26.9.2016 19:23

Ten starý dobrý masox musí byť???

Reagovať na správu

portret

R. 21.10.2016 20:38

také krásne čisté hríbiky krájam na sušenie, keby som chcel niečo také a huby by mali byť fakt hrubé plátky, tak by som sa musel uskromniť s červeňákmi, alebo červíkmi

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Ján Zábojník (johny)