Pečené huby lenivého hubára
Ak neviete čo z hubami, počul som o jednom recepte, vyskúšal som ho a je to skutočne dobrota. Doporučujú všetci konzumenti.
Ingrediencie: - celé hríbiky , alebo polovičky ak sú väčšie
- masť na vymazanie plechu alebo zapekacej nádoby (ak nemáme, poslúži olivový olej)
- 1 hrubo nakrájaná väčšia cibuľa
- rasca, soľ, korenie
- bylinky (určite rastú okolo vašej chalupy)
- lyžice obyčajné plnotučnej horčice
- kocka (alebo len polovicu) starého dobrého Masoxu
- sladká smotana
- lyžice hladkej múky
- a viac už nič!
Popis prípravy: Pekáč vymastíme masťou, posypeme posekanou cibuľou a poukladáme očistenými hríbiky. Pokmínujeme, osolíme, okoreníme, pridáme voňavé bylinky vcelku (prevoňajú celú rúru a do húb sa tej vône tiež trochu dostane).
Rozpálime rúru na 200 ° C a pečieme cca 20 minút, až sa huby pekne škáry a chytia zlatistú farbu. Do sladkej smotany pridáme múku, horčicu a rozdrobíme Masox, prešľaháme.
Huby zalejeme a ešte cca 10 minút zapekáme. Smotanový sosík nesmie mať hustotu kaše, to by nebolo ono. Len tak ľahko v ňom huby vyvaľkáme a keď sa to celé zapečie, je hotová pochúťka, ktorá nadchne nejedno hubárske srdce. Posypeme jemne posekanou petržlenovou vňaťou a potom sa na tú horúcu hubovú dobrotu môžeme vrhnúť.
neviem
(12 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.