Soté z morčacieho stehna na hubovom prášku
Diétne, chutné a zakaždým troška iné..
Ingrediencie: Vykostené morčacie stehno - cca 700 gr, dve lyžice oleja, dve väčšie cibule, dve hrste sušených húb (môže byť zmes - hríbovité a bedle), malá lyžička soli, trocha čierneho korenia.
Popis prípravy: Cibuľu očistíme, pokrájame a dáme podusiť na panvicu s trochou oleja. Morčacie stehno umyjeme, osušíme, odblaníme a v smere vlákien nakrájame na hrubšie slížiky. Sušené huby nasucho zmixujeme so soľou a čiernym korením na jemný prášok. Nakrájané mäso opražíme na cibuľovom základe, pridáme hubový prášok a podlejeme vriacou vodou. Premiešame, zakryjeme pokrievkou a za občasného podlievania udusíme domäkka. Ako príloha sa hodí ryža alebo zemiaková kaša a kyslá uhorka.
milus
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.