Klouzanda z masliakov
Recept na túto delikatesu z masliakov objavil Ľubo, a zrazu dostal na masliačiky veľkú chuť, tak sme v piatok vyrazili na Záhorie. Nenašli sme ich veľa, úvod výletu naznačoval, že nerastú vôbec. Ale osvedčené miesto nesklamalo, niečo sa našlo a tak som pridala do receptíku ešte aj suchohríby hnedé, však to nemôže uškodiť.
Pridávam aj recept z "Receptáře"9/2012 - Najlepší houbařské recepty". Preto aj názov jedla je v češtine.
Ingrediencie: masliaky, bobkový list, 2 ks nové korenie, čierne korenie, soľ, smotana na varenie, múka, maslo, kôpor, citrón, zemiaky
Popis prípravy: Masliaky očistíme a varíme v solenej vode pol hodinu. Medzitým si pripravíme odvar asi 0,4dcl z bobkového listu (treba ho dať viacej), nového korenia a čierneho korenia. Odvar necháme vychladnúť.
Huby zlejeme. Do odvaru z korením pridáme primerane múky na zahustenie, pridáme povarené huby a krátko necháme prejsť varom, potom pridáme sladkú smotanu na varenie. Na záver krátko povaríme s kôprom a pridáme kúsok masla na zjemnenie.
Hotovú klouzandu prelievame na nakrájané zemiaky, ktoré sme predtým uvarili v šupke, očistili a pokrájali. Pred podávaním "zakápneme" citronom alebo octom.
Dobrú chuť .
P.S: foto receptu v mojej galérii. Správne pripravená klouzanda musí do taniera cestovať rozvážne.
medulienka
(5 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.