Hubové zapekanky so syrovou omáčkou
Veľmi chutný a hlavne rýchly a jednoduchý recept Využívam ho najmä pri oslavách, ale aj ako výbornú večeru
ODPORÚČAM
Ingrediencie: Dusené huby (zmes rýdzikov a mladých hríbov - dá sa použiť aj iná zmes, mne ulahodila práve táto); vajíčka na praženicu (podľa množstva ľudí); rožky alebo sendvič; maslo; syr (eidam,alebo iný dobre rozpustný tvrdý syr)
Na syrovú omáčku: 1 stredne veľkú cibuľu; mäkký syr v črievku; syr s modrou plesňou (ja používam Nivu-výrobca Levmilk); mlieko a ručný mixér :D
Popis prípravy: Na začiatok si môžeme pripraviť syrovú omáčku. Cibuľku si nakrájame na drobné kocočky a na oleji ju do zlatista opečieme. Na pol balenia Nivy pridávam asi 2dcl mlieka, pridáme aj celé črievko mäkkého syra.
Na rad prichádza redukácia. Zohriatu zmes povaríme aby nám zhustla. Prelejeme do vyššej nádobky v ktorej omáčku budeme skladovať a v nej ju rozmixujeme ručným mixérom Ak sa nám zdá zmes moc hustá môžeme pridať mlieko(po troškách). Omáčka je do 15 min hotová takže môžeme podávať k zapekankám .
Hubové zapekanky: Je to jednoduchý recept a zrejme každý ho už skúsil, ale predsa len.... Na oleji si hubovú zmes ohrejeme, po chvíli pridávame vajíčka a miešame na stredne hustú praženicu. Rožky, alebo sendvič natrieme tenkou vrstvou masla, na každý natretý kúsok pečiva dávame pripravenú praženicu, kladieme do rúry predhriatej na 150°. Pečivo nám v rúre po chvíli (asi 5 min- pri sendviči môže byť doba kratšia!) krásne chrumká môžeme posypať tvrdým syrom. Za pár sekúnd je syr roztopený a to je pre nás už znamenie je čas na jedenie
DOBRÚ CHUŤ!!
MM
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.