Hubovo smotanová omáčka
Tento recept mám od tety u ktorej som ho prvýkrát ochutnal, no a vydržalo mi to až dodnes.
Ingrediencie: Huby - dubáky, suchohríby, osikáče, modráky - čerstvé asi 3/4 kg, sušené asi 30 dkg, 2 ks kuracie prsia, kyslá smotana, múka na zátrepku ako kto používa - ja hladú, nové korenie, bobkový list, drvenú rascu, čierne korenie mleté, soľ - kto nevydrží tak aj vegetu, ja vynechám.
Popis prípravy: Umyté kuracie prsia rozkrájam na 3 časti a dám do studenej vody variť na 20 minút. Potom pridám hríby, bobkový list, nové korenie, rascu, čierne korenie a štipku soli - varím ďalších 20 minút. Nakoniec zahustím zátrepkou z múky a smotany, kto potrebuje nech si dochutí soľou, a vegetou - opäť vynechám.
Podávam s knedľou, cestovinou, už som skúšal aj varené zemiaky a dá sa.
Množstvo surovín, okrem presne uvedených, je na Vašej fantázii, chuti a zvykoch.
Zoberte si podbradník, lebo budete mľaskať.
greenhorn
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.