Hubová pomazánka
Vlani bola úroda húb bohatá a tak som sa rozhodla spraviť hubovú pomazánku. Dá sa použiť rôzne. Najradšej ju majú na staršom chlebíku a zapečenú, dá sa prichutiť strúhaným syrom, zeleninou, šunkou a tým, čo dala špajza...
Ingrediencie: 2 kg húb (najlepšie sú hríby,kozáky,rýdziky)
2 kg papriky (dobre je pomiešať sladkú aj štiplavú)
2 kg paradajok
2 kg cibule
2 strúčky cesnaku
1/2 kg masti, soľ podľa potreby
Popis prípravy: Huby môžeme (nemusíme) dať obvariť na 15 min., scedené podusíme na masti s cibuľou, cesnakom, paprikou, paradajkami. Dusíme 2 hodiny - nepodlievame, stále miešame. Všetko pomixovať, nadávkovať do pohárov a sterilizovať 10 minút.
Množstvo papriky a paradajok môžeme dať aj polovičné, viac vynikne chuť húb, ak sme použili menej kvalitné alebo chuťovo menej výrazné huby. Po sterilizácii ich zvyknem nechať zabalené v hrnci až do vychladnutia. Skladovať ako každú bežnú zaváraninu.
Prajem dobrú chuť.
Slávka Bobocká
(8 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.