Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Jelenka / Jelenkovec »

Vyprážané jelenky

Jelenky sa dáju aj vyprážať ale treba ich dobre pripraviť

Ingrediencie: Hlavy jelenok čo najlepšie najväčšie a mäsité, 2 kocky bujónu, je jedno akého, 2 litre vody, múka, soľ, strúhanka .

Popis prípravy: Hlavičky jelenok obvaríme 5min vo vode v ktorej je rozpustený bujón, ktorý dá jelenkám mäsitú chuť. Po obvarení jednoducho v trojobale vyprážame.

Ivan Mriška

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

staky 16.10.2010 17:15

Škoda, že tento recept prišiel po sezóne. Nevadí, ak sa dožijem a jelenky budú rásť, aspoň tak ako v tomto roku tak to isto skúsim.

Reagovať na správu

portret

family 10.11.2010 15:50

ja som 1.x tohto roku vyprazala podpnovku bez obvarania,neverila by som ze to moze byt take vinikajuce.samozrejme musi byt vetsia.

Reagovať na správu

portret

babrli 14.11.2010 22:22

Jelenky, alebo lošáky (ako ich volajú na východnom Slovensku) som tiež dávala mierne podusené do mraziaka, takže ich môžem kedykoľvek použiť. Skúsila som ich dávať ako kuriatka, ale sú odlišnej chuti a všimla som si, že ich mnohí hubári vôbec nezbierajú, hlavne v hájoch pri Sučanoch. To veľké množstvo, čo sme našli aj v októbri neporušených lošákov ma len utvrdilo, že v Turci túto hubu nepoznajú.

Reagovať na správu

portret

babrli 14.11.2010 22:28

Veľmi chutná polievka, ktorú pravidelne varím na Štedrý večer je zo šošovice a sušených hríbov. Môj osvedčený recept : dáte do hrnca so studenou vodou namočené huby (dubáky, suchohríby...), najlepšie chutia dubáky, prebratú veľkozrnú šošovicu, bobkový list a mierne osolené povaríte, nie dlho, lebo šošovica sa pomerne rýchlo uvarí. Zahustíte smotanou rozhabarkovanou s hladkou múkou, krátko povariť, pridať štipku cukru a po odstavení možno dochutiť citrónom, nemusí byť. Nakoniec postrúham muškátový oriešok. Dobrú chuť!

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.