Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Jelenka / Jelenkovec »

Jelenka v slanom naleve


Ingrediencie: sol, voda, citrodeko, ale treba prečítať

Popis prípravy: Huby očistím, nakrájam a povarím max.5 min vo vode, do ktorej som pridala na špičku noža kyseliny citrónovej. Prevarené huby scedím cez sitko, prepláchnem studenou vodou, nechám odkvapkať a uložím do pohárov.

Medzitým dám zovrieť vodu so soľou. Na 1 liter vody dávam 1 lyžicu soli. Hneď ako začne vrieť voda odstavím. Horúcou vodou zalejem huby a dám sterilizovať. Samozrejme, že nemusíme sterilizovať hodinu, ja som len chcela povedať, že hubám sa nič nestane. Ja sterilizujem min. 30 minút.

Potom ich vyberiem a nechám vychladnúť. Za 24 hodín ich znova sterilizujem pol hodiny. Je to akási istota, ktorá sa mi vždy vyplatila. Viem, že mnohí moji známi sa sťažovali, že keď sterilizujú iba 1x, tak sa im huby zvyknú pokaziť. Neviem o tom, že by sa to stalo po 2 násobnom sterilizovaní.

pruserr2

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.