Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Cigánska na dubákoch


Ingrediencie: bravčová krkovička, horčica, soľ, čierne korenie, grilovacie korenie, mletá rasce, trošku oleja, hríby si 6-7 kusov stredne veľkých, odporúčam dubáky

Popis prípravy: bravčové mäso, najlepšie krkovičku pripravíme ako klasickú cigánsku, kto si to nepamätá takto: mäso vykostíme, nakrájame na pláty hrubé najviac 1,5cm naklepeme,z jednej strany osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme máličko grilovacieho korenia a povrch mäsového plátu natrieme obyčajnou horčicou. Nepoužívam olej, krkovička má v sebe tuku dosť.

Takto pripravené mäso ukladáme na seba, vždy natretou vrstvou nahor (tým sa natrie aj nenatretá spodná strana mäsa a ušetríme si čas, aj ingrediencie). Necháme odležať v chladničke, najlepšie cez noc.

Vyberieme odležané mäso z chladničky a prudko ho opečieme na panvici (ak je liatinová ako tá moja postačí pridať lyžicu oleja). Keď mäso krásne zrumenie, pridáme nakrájané hríby /asi tak na 4-5mm/ a máličko rasce. Tá zvýrazní chuť dubákov. Dusíme pod pokrievkou ešte chvíľu. Nepodlievame!

Ako prílohu odporúčam zeleninový tanier, ale fantázii sa medze nekladú.

Dobrú chuť!

zuzka-medulienka

Hodnotenie:

(2 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

Máčik 7.9.2010 09:31

Veru som zabudol,že existuje stará dobrá slovenská cigánska,hríbiková varianta vonia až sem,nutne vyskúšam!Zdraví Ťa M.
P.S.Aký krásny popis,Zuzka,pre moment,keď je steak akurát!Zrumenie...

Reagovať na správu

portret

drak 7.9.2010 09:34

bravo....vypada to super (ja krkovicku nevykostujem....niekto, uz neviem kto, mi poradil, ze je to o trosku stavnatejsie a lepsie......)

Reagovať na správu

portret

drak 7.9.2010 09:35

zabudol som dodat ze to nebol nas pes...

Reagovať na správu

portret

Eviana 7.9.2010 14:30

Zuzanka medulienka... tak toto vyzerá byť až beštiálne chutná bašta a voňavá až mi nosom krúti... určite vyskúšam, vďaka za inšpiráciu.
Tiež sa musím pridať k Máčikovi a vyjadriť Ti poklonu ako krásne si zakomponovala troška poézie do receptu, ja poéziu rada

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 7.9.2010 14:37

Evička, ďakujem! Som v tom nevinne, to samé od seba sa tak deje.
Prajem dobrú chuť, oplatí sa vyskúšať.

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 12.10.2012 21:32

krásny recept, mňam, mňam.. ja na cigánsku pridávam okrem horčice a čierneho korenia aj trocha prelisovaného cesnaku a zalievam ju mliekom - lepšie sa odleží a pri opekaní krásne zružovie

Reagovať na správu

portret

janasu 7.9.2010 16:32

Recept urcite vyskusam, uz teraz sa mi zbiehaju slinky. CHcem sa spytat, huby aj predvarate, alebo ich pridavate k masku surove ? Lebo ja vzdy huby pred akou kolvek upravou najprv par minut povarim v slanej vode.

Reagovať na správu

portret

medulienka pokročilý 10.9.2010 15:50

Janka, hríby sú do receptu pridané čerstvé, neobvarené.

Reagovať na správu

portret

Hasič 7.9.2010 17:07

Dneska bola Zuzka delikatesaaa

Reagovať na správu

portret

marcelds 17.6.2020 21:30

Tu už hej

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Zuzana Kiso (medulienka)