Cigánska na dubákoch
Ingrediencie: bravčová krkovička, horčica, soľ, čierne korenie, grilovacie korenie, mletá rasce, trošku oleja, hríby si 6-7 kusov stredne veľkých, odporúčam dubáky
Popis prípravy: bravčové mäso, najlepšie krkovičku pripravíme ako klasickú cigánsku, kto si to nepamätá takto: mäso vykostíme, nakrájame na pláty hrubé najviac 1,5cm naklepeme,z jednej strany osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme máličko grilovacieho korenia a povrch mäsového plátu natrieme obyčajnou horčicou. Nepoužívam olej, krkovička má v sebe tuku dosť.
Takto pripravené mäso ukladáme na seba, vždy natretou vrstvou nahor (tým sa natrie aj nenatretá spodná strana mäsa a ušetríme si čas, aj ingrediencie). Necháme odležať v chladničke, najlepšie cez noc.
Vyberieme odležané mäso z chladničky a prudko ho opečieme na panvici (ak je liatinová ako tá moja postačí pridať lyžicu oleja). Keď mäso krásne zrumenie, pridáme nakrájané hríby /asi tak na 4-5mm/ a máličko rasce. Tá zvýrazní chuť dubákov. Dusíme pod pokrievkou ešte chvíľu. Nepodlievame!
Ako prílohu odporúčam zeleninový tanier, ale fantázii sa medze nekladú.
Dobrú chuť!
zuzka-medulienka
(2 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.