Hubový biftek
Jedlo som vymyslel, keď sa mi prejedla klasická "smaženica" , ktorá naviac
pri pokuse o podávanie na hrianke z nej padala.
Ingrediencie: Hríby, kozáky. Soľ,olej alebo maslo, cesnak, korenie - používam drvené
zelené, šľahačka.
Popis prípravy: Huby udusím bežným spôsobom na oleji, alebo masle. Osolím. Udusené huby veľmi ľahka premixujem ručným mixérom - násadou s nožmi priamo v panvici. Stačí iba rozbiť plátky klobúkov či hlúbov. Pridám pretlačený cesnak a nič nepokazíte štyrmi - piatimi polievkovými lyžicami šľahačky. Osolím.
Všetko "přimeřeně" podľa chuti. Hmotu po pridaní šľahačky nechám prejsť varom za stáleho miešania. Podávam na hriankách, posypané drveným zeleným korením, dcéra používa aj kečup, či tatarku.
Ľubomír Šušlík, Bytča
(1 hlas)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.