Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Bravčové rezne na cibuli s masliakovo-smotanovou omáčkou


Ingrediencie: 500 g bravčové mäso vhodné na rezne (ja som použila stehno), 2 veľké cibule, olej, 200 g masliakov, maslo, mlieko, smotana na varenie, múka, soľ, mleté čierne korenie, solčanka (zeleninové ochucovadlo "pochádzajúce" zo Solčian pri Topoľčanoch).

Popis prípravy: Bravčové mäso nakrájame na rezne, nasolíme, nakoreníme mletým čiernym korením a naklepeme. Pekáč si jemne pokvapkáme olejom, na dno nakrájame cibuľu na pásiky. Mäso sprudka osmažíme na troške masla a oleja z oboch strán a naukladáme na cibuľu. Na mäso navrstvíme ďalšiu cibuľu nakrájanú na pásiky. Zalejeme 1/2 l vody, v ktorej sme rozmiešali polievkovú lyžicu solčanky, prikryjeme alobalom a dáme piecť na 45 min pri teplote 200°C. Potom odokryjeme a dopečieme zhora ešte 10 min, aby mäso bolo pekne červené. Ak sa nám voda vyparila, dolejeme, aby mäso zostalo v šťave a nebolo vysušené.

Masliakovú omáčku si pripravíme nasledovne: Do výpeku kde sme opekali mäso dáme na kúsky nakrájané masliaky, okoreníme, jemne osolíme a na slabom ohni necháme dusiť cca 10-12 minút. Potom zalejeme 2-3 dl mlieka, necháme prevrieť. Pripravíme si v šálke zátrepku - 1,5 dl mlieka a 1 zarovnanú PL múky poriadne rozmiešame a vlejeme do hríbov. Za stáleho miešania nám omáčka varením jemne zhustne, na záver ju zjemníme 1 dl smotany na varenie a po prevretí ju môžeme odstaviť. Táto omáčka je výborná aj na cestoviny.

Eviana

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

dedušak 1.9.2010 08:49

Myslim si že to je dobra pochutina

Reagovať na správu

portret

vihorlat 1.9.2010 18:03

vyzerá to chutne skusime to v najbližšom čase až budú čerstve hubky

Reagovať na správu

portret

Eviana 1.9.2010 20:47

Je to naozaj lahôdka... ja osobne k tomu ani to mäso nepotrebujem

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Eva Adamcseková (Eviana)