Acquacotta con funghi-hubová polievka z Toskánska
Acquacotta Meditaranea-varená,vriaca voda je stredozemná polievka,existuje množstvo receptov aj bez húb.Tento sa samozrejme dá urobiť i s inými druhmi,aj s inou zeleninou. Dôležitý je kvalitný oliv.olej,dá sa aj so sušenými hríbikmi.
Ingrediencie: 500g čerstvých dubákov,1 väčšia cibuľa,cesnak/ja dávam aj 3 str./,1 PL posek.petrželová vňať,50g mrkvy,20gr zelerové stonky,200g paradajok,4-5 PL oliv.olej,3/4 L vývaru/dávam slepačí/60g ciabatta/biely tal.chlieb/3 vajcia,soľ,korenie,20g Parmesan čerstvo nastrúhaný.
Popis prípravy: Huby pokrájam na hrubšie kúsky,cibuľu a cesnak nadrobno/ja dávam cesnak rozotrený až ku koncu/,zelerové stonky na tenké plátky,mrkvu na malé kocky.Paradajky obarim a stiahnem kožu,dužinu na malé kocky,jadierka a šťavu odložím.V polievkovom hrnci zohrejem ol.olej, cibuľu a ev.cesnak opražím do sklovita,pridám zeleninu,krátko orestujem,pridám huby a podusím.Paradajkové kocky krátko podusím,prilejem parad.šťavu a podlejem vývarom.Nechám raz krátko povrieť a potom 15min.len jemne bublať.
Ciabattu pokrájam na 3 hrubšie plátky,v toasteri/grile.../opečiem do zlatista/ja na panvici na oliv.oleji,rád ním mrhám/.
Polievku dochutím/dám ten cesnak/,nechám ešte raz krátko povrieť.Mezitým dám na dno 3.tanierov ciabattu,na každý plátok udriem vajíčko a zalejem polievkou,posypem postrúhaným syrom.Vajíčko by malo mať stuhnuté bielko a takuté žĺtko.
Máčik
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.