Hríbová omáčka na kyselo
Ingrediencie: cibuľa, masť alebo maslo ( s maslom je jemnejšia ), dubáky,kozáky,osikáče, môže byť aj zmes týchto hríbov, korenie mleté, bobkový list, hl. múka, soľ, ocot, mlieko, smotana na varenie.
Popis prípravy: Cibuľku nakrájame nadrobno, smažíme do sklovita a potom pridáme 4 lyžice hl. múky a upečieme do zlatista, potom podlejeme studenou vodou asi 1 l a miešame do rozvarenia. Môžeme hneď pridať na drobno pokrájané huby, korenie a bobkový list. Povaríme 20-30 minút.Pridáme smotanu na varenie a ak je omáčka riedka, tak ju môžeme ešte zahustiť múkou rozkvedlamnou v mlieku. Povaríme ešte 5 minút, odstavíme a dochutíme soľou a octom. Podávame s chlebom.
Dado240
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.