Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Hrabovčeky s krúpami

rýchle, jednoduché, zdravé a chutné

Ingrediencie: 400g čerstvých kozákov hrabových, 200g jačmenných krúp, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, majoránka, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, petržlenová vňať

Popis prípravy: Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nakrájané huby,rascu a podusíme domäkka. Krúpy uvaríme bežným spôsobom. Huby a krúpy zmiešame, dochutíme soľou, majoránkou, petržlenovou vňaťou a pretlačeným cesnakom.

dryáda

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

milustek pokročilý, atlasár 18.8.2010 15:26

Toto jedlo je na sposob staroslovenskeho ludoveho receptu - tzv. "hubovy kubo"
Vdaka za inspiraciu..

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Mgr. Adriana Pavlacová (dryáda)