Tento úžasný recept som našla na stránke mimibazar u šikovnej mladučkej kucháročky Janielky. Vraj tiež nie je autorkou, sama recept našla u svojej mamky na zdrape papiera. Z jej zvolením sem vkladám tento recept - prikladám link na jej pôvodný recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30... - ak by niekto potreboval fotopostup prípravy tejto famóznej nátierky.
Ingrediencie: 1 kg čerstvých lesných hríbov (kľudne môže byť zmes - ja som mala dubáky, kozáky a kuriatka), 4 ks zelená paprika (z toho 2 ks extra štipľavá - máme radi pikantné), 4 ks červená paprika (kapia), 3 veľké cibule, 7-8 strúčikov cesnaku, 4 paradajky, 2dl kečupu, 3PL vegety (ja používam Solčanku), soľ, mleté čierne korenie, maslo.
Popis prípravy: Hríby si očistíme a nakrájame na plátky alebo kocky, uvaríme v osolenej vode cca 10 minút a scedíme.
Na oleji si speníme na jemno nakrájanú cibuľu, do ktorej pridáme papriky nakrájané na pásiky. Udusíme spolu do mäkka.
Do zmesi cibule a papriky vsypeme uvarené a poriadne ocedené huby. Paradajky olúpeme, nakrájame na malé kúsky a pridáme k zmesi. Prilejeme kečup, dochutíme vegetou, soľou, čiernym korením a pretlačeným cesnakom. Všetko spolu podusíme cca 10 min. Rozmixujeme, plníme do pohárov. Po naplnení pohárov dáme na 15 minút sterilizovať.
Z tohto množstva surovín vyjde 10 pohárikov od výživy alebo 7 od horčice.
Je výborná na hrianky, ale aj chlebík, rohlík, bagetku...
Eviana
Diskusia k receptu
...serpico zbystril !!!
Reagovať na správu
tak toto vyskusam
Reagovať na správu
Nezabudni po naplnení pohárov 15 minút sterilizovať. Nejak mi to vypadlo v recepte.
Reagovať na správu
Doplnil som aj do textu 'Po naplnení pohárov dáme na 15 minút sterilizovať. '
Reagovať na správu
!!! a sterilizujeme 15 minut !!! (kukol som do originalu)
Reagovať na správu
kua...tak na toto som zabudla - myslím napísať v recepte, nie sterilizovať tú moju nátierku... ešte že som múdro a predvídavo dala link na originál
Reagovať na správu
...už na tom makám, davam zmesku- kuriatka, dubaky, kozaky,suchohríby, aj par modrakov (modra je dobra, ja radsej hocijaku),tusim aj plavky dam, su suchsie, nevadi...
Reagovať na správu
Vyzera to naozaj super, krasne farebne, už od pohladu citim tu uzasnu vonu... nesmierne ma tesi, ze smakovalo
Reagovať na správu
pred mixom to vyzerá naozaj super. škoda, že sa to tu nedá ochutnať Verím, že recept po víkende aj ja budem môcť vyskúšať.
Reagovať na správu
Stoji to za pokus, naozaj velmi chutna natierka... u nas sa poldavky uz "zozralo"... bude nacim spravit dalsiu.
Reagovať na správu
vyskusam, vyzera to velmi dobre
Reagovať na správu
Urobila som ju zo zmesi húb - hríby, kozáky, plávky, rýdziky a lievik trúbkovitý(toho som dala dve plne hrste).. je vynikajúca!
Malá poznámka: sterilizovala som pre istotu dlhšie, nepokazí sa tým nič
Reagovať na správu
tak dnes som pomazanku robila, je to naozaj vyborne a prisla som na to, ze moze to byt aj ako omacka na spagety.....chuti to podobne ako morcadela...dakujem za tip
Reagovať na správu
Morcadelu nekupujem, ale viem priblizne co to je - vyborne na stanovacku, zvyknem si omacky robit sama... Natierka je vyborna aj na mäsko... Vyklepane rezne (kuracie alebo bravcove) posolit, jemne pokorenit, vlozit na jemne vymasteny pekac a kazde maso potriet natierkou, na to ulozit tenucke platky hribikov a prikryt tenkym platkom slaninky alebo prosciutta, podliať vodou a dať zapiecť... delikatesa
Reagovať na správu
predava sa to v konzerve, je to omacka na spagety, myslim,ze obsahuje zeleninu, pomletu soju a koreniny....kazdy mame v niecom medzery
Reagovať na správu
Super recept. Urobila som hneď 4 dávky - viacej aj menej štipľavé, nemixované aj mixované. Zobrala som na ochutnávku do práce aj rodine a všetci sú nadšení.
Reagovať na správu
Milá Ambr... nesmierne ma teší, že chutilo... u nás taky tak... len sa tak po nej zaprášilo
Reagovať na správu
Robil som ju pred rokom na skúšku,okolie bolo nadšené, skoro sa mi neušlo.Dnes idem na to znovu,už mi sliny tečú.Jednoduché,fantastické.Ď za recept.
Reagovať na správu
no tak toto musim vyskušať, ž sa mi slinky zbiehaju
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.