Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Hríbovo-zeleninová nátierka na hrianky (sterilizovaná)

Tento úžasný recept som našla na stránke mimibazar u šikovnej mladučkej kucháročky Janielky. Vraj tiež nie je autorkou, sama recept našla u svojej mamky na zdrape papiera. Z jej zvolením sem vkladám tento recept - prikladám link na jej pôvodný recept: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=30... - ak by niekto potreboval fotopostup prípravy tejto famóznej nátierky.

Ingrediencie: 1 kg čerstvých lesných hríbov (kľudne môže byť zmes - ja som mala dubáky, kozáky a kuriatka), 4 ks zelená paprika (z toho 2 ks extra štipľavá - máme radi pikantné), 4 ks červená paprika (kapia), 3 veľké cibule, 7-8 strúčikov cesnaku, 4 paradajky, 2dl kečupu, 3PL vegety (ja používam Solčanku), soľ, mleté čierne korenie, maslo.

Popis prípravy: Hríby si očistíme a nakrájame na plátky alebo kocky, uvaríme v osolenej vode cca 10 minút a scedíme.
Na oleji si speníme na jemno nakrájanú cibuľu, do ktorej pridáme papriky nakrájané na pásiky. Udusíme spolu do mäkka.

Do zmesi cibule a papriky vsypeme uvarené a poriadne ocedené huby. Paradajky olúpeme, nakrájame na malé kúsky a pridáme k zmesi. Prilejeme kečup, dochutíme vegetou, soľou, čiernym korením a pretlačeným cesnakom. Všetko spolu podusíme cca 10 min. Rozmixujeme, plníme do pohárov. Po naplnení pohárov dáme na 15 minút sterilizovať.

Z tohto množstva surovín vyjde 10 pohárikov od výživy alebo 7 od horčice.

Je výborná na hrianky, ale aj chlebík, rohlík, bagetku...

Eviana

Hodnotenie:

(2 hlasy)


Diskusia k receptu

portret

serpico atlasár 13.8.2010 14:32

...serpico zbystril !!!

Reagovať na správu

portret

Čongi 13.8.2010 19:27

tak toto vyskusam

Reagovať na správu

portret

Eviana 14.8.2010 08:22

Nezabudni po naplnení pohárov 15 minút sterilizovať. Nejak mi to vypadlo v recepte.

Reagovať na správu

portret

Čongi 16.8.2010 17:46

oki,, dakujem za upozornenie

Reagovať na správu

portret

roland vlastník stránok 17.8.2010 15:05

Doplnil som aj do textu 'Po naplnení pohárov dáme na 15 minút sterilizovať. '

Reagovať na správu

portret

marcelds 19.10.2021 18:51

Stačí 15 minút sterilizovať ako dlho vydrží ďakujem. Marcel

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 14.8.2010 06:38

!!! a sterilizujeme 15 minut !!! (kukol som do originalu)

Reagovať na správu

portret

Eviana 14.8.2010 08:22

kua...tak na toto som zabudla - myslím napísať v recepte, nie sterilizovať tú moju nátierku... ešte že som múdro a predvídavo dala link na originál

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 14.8.2010 10:11

...už na tom makám, davam zmesku- kuriatka, dubaky, kozaky,suchohríby, aj par modrakov (modra je dobra, ja radsej hocijaku),tusim aj plavky dam, su suchsie, nevadi...

Reagovať na správu

portret

Eviana 15.8.2010 16:20

No... ako to dopadlo? Je už po degustácii? Chutilo?

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 15.8.2010 17:49

...dodam fota i s vyjadreniami !!!

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 15.8.2010 22:46

...vyzeralo to super !!! krasne vonalo, aj kostovka smakovala !
pred mixom:
http://img6.imageshack.us/img6/9056/newp ...

Reagovať na správu

portret

Eviana 16.8.2010 19:11

Vyzera to naozaj super, krasne farebne, už od pohladu citim tu uzasnu vonu... nesmierne ma tesi, ze smakovalo

Reagovať na správu

portret

kostrabka 16.8.2010 12:58

pred mixom to vyzerá naozaj super. škoda, že sa to tu nedá ochutnať Verím, že recept po víkende aj ja budem môcť vyskúšať.

Reagovať na správu

portret

Eviana 16.8.2010 19:11

Stoji to za pokus, naozaj velmi chutna natierka... u nas sa poldavky uz "zozralo"... bude nacim spravit dalsiu.

Reagovať na správu

portret

virtue205 atlasár, moderátor 17.8.2010 20:13

vyskusam, vyzera to velmi dobre

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 18.8.2010 06:54

Urobila som ju zo zmesi húb - hríby, kozáky, plávky, rýdziky a lievik trúbkovitý(toho som dala dve plne hrste).. je vynikajúca!
Malá poznámka: sterilizovala som pre istotu dlhšie, nepokazí sa tým nič

Reagovať na správu

portret

virtue205 atlasár, moderátor 19.8.2010 22:02

tak dnes som pomazanku robila, je to naozaj vyborne a prisla som na to, ze moze to byt aj ako omacka na spagety.....chuti to podobne ako morcadela...dakujem za tip

Reagovať na správu

portret

Máčik 20.8.2010 13:55

Prepáčte mi moje medzery,ale čo je morcadela?

Reagovať na správu

portret

Eviana 22.8.2010 11:10

Morcadelu nekupujem, ale viem priblizne co to je - vyborne na stanovacku, zvyknem si omacky robit sama... Natierka je vyborna aj na mäsko... Vyklepane rezne (kuracie alebo bravcove) posolit, jemne pokorenit, vlozit na jemne vymasteny pekac a kazde maso potriet natierkou, na to ulozit tenucke platky hribikov a prikryt tenkym platkom slaninky alebo prosciutta, podliať vodou a dať zapiecť... delikatesa

Reagovať na správu

portret

virtue205 atlasár, moderátor 20.8.2010 20:24

predava sa to v konzerve, je to omacka na spagety, myslim,ze obsahuje zeleninu, pomletu soju a koreniny....kazdy mame v niecom medzery

Reagovať na správu

portret

virtue205 atlasár, moderátor 22.8.2010 19:06

ďakujem za tip, vyskusam

Reagovať na správu

portret

ambr 3.9.2010 12:52

Super recept. Urobila som hneď 4 dávky - viacej aj menej štipľavé, nemixované aj mixované. Zobrala som na ochutnávku do práce aj rodine a všetci sú nadšení.

Reagovať na správu

portret

Eviana 13.9.2010 21:47

Milá Ambr... nesmierne ma teší, že chutilo... u nás taky tak... len sa tak po nej zaprášilo

Reagovať na správu

portret

kahovec 10.8.2011 21:15

Robil som ju pred rokom na skúšku,okolie bolo nadšené, skoro sa mi neušlo.Dnes idem na to znovu,už mi sliny tečú.Jednoduché,fantastické.Ď za recept.

Reagovať na správu

portret

BASSKI 18.8.2011 14:37

no tak toto musim vyskušať, ž sa mi slinky zbiehaju

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Eva Adamcseková (Eviana)