Krémová dubáková polievka
príhovor je zbytočný ... treba ochutnať
Ingrediencie: 250-300 g dubákov, 50 g masla, 1 liter mlieka, šľahačková smotana, 2 PL hladkej múky, malá cibuľa (veľkosti vlašského orecha), soľ, mleté čierne korenie
Popis prípravy: Dubáky si očistíme a nakrájame na plátky. Cibuľku nakrájame na jemno a dáme podusiť na maslo a lyžicu oleja (olej sa pridáva aby sa maslo neprepálilo). Pridáme dubáčiky a dusíme do mäkka (cca 10 min). Ochutíme mletým korením a soľou, prípadne solčankou. Zalejeme mliekom. V šálke si v mlieku rozhabarkujeme hladkú múku a ked začne mlieko vrieť za stáleho miešania vlejeme zátrepku (mlieko s hladkou múkou).
Necháme cca 5 min prevrieť a na záver vlejeme šľahačkovú smotanu, rozmiešame a počkáme kým začne vrieť. Hneď odstavíme a polievku rozmixujeme do hladka najlepšie ponorným mixérom.
Polievka je jemná krémová s lahodnou, jedinečnou a nenapodobiteľnou chuťou dubákov.
Eviana
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.