Zapekaná muchotrávka červenkastá
V túto dobu často nachádzame v lese muchotrávku červenkastú /Amanita rubenses/,ktorá sa stáva medzi hubármi stále obľúbenejšou. Dovolila som si pripraviť jeden recept,ktorý pridávam, aby si aj iní hubári pochutali na tejto delikatese.
Ingrediencie: Na prípravu tohto delikátneho pokrmu potrebujeme:
mladé plodnice muchotrávky červenkastej asi pol kg, bylinkovú soľ, môže byť aj obyčajná, zmes sušenej zeleniny (korenina), čierne korenie, čili korenie, mletú červenú papriku, zemiaky, nastruhaný tvrdý syr, vajcia, šľahačku na varenie,trochu oleja.
Popis prípravy: Zapekaciu misu vymastíme olejom, umyté zemiaky narežeme na koliečka a posypeme soľou a koreninami vyššie uvedenými, do zapekacej misy naukladáme vrstvu zemiakov, pridáme huby pokrájané na štvrťky, koreniny ale len veľmi jemne /aj čili korenie!/, na huby pridáme nastruhaný syr a znovu pokračujeme vrstvou zemiakov, húb a syra, až kým sa nám ingrediencie neminú, skončíme vrstvou zemiakov.
Zapekaciu misu prikryjeme, zapekáme v rúre na pečenie pri teplote 200st.C asi 20 min. Medzitým si vyšlaháme vajíčka /3-4ks/ so šľahačkou na varenie, pridáme zmes sušenej zeleniny a prelejeme cez zapekanú zmes, pečieme dovtedy, až povrch zemiakov je zlatistý.
Pripravovať túto delikatesu odporúčam len s mladými plodnicami /poprípade aj s inými hríbovitými hubami/, ktoré sú ešte pevné a zatvorené.
Prajem dobrú chuť!
Zuzka - medulienka
(3 hlasy)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.