Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Dubáková omáčka s cestovinami

Odporúčam túto delikatesu z čerstvých dubákov, pripravujem ju aj zo sušených, alebo iných hríbovitých húb.

Ingrediencie: Cibuľa, olej, dubáky, soľ, koreniny, šľahačka na varenie, syr v črievku, cestoviny

Popis prípravy: Cibuľu na jemno nakrájame, podusíme na oleji, pridáme dubáky nakrájané na plátky a necháme dusiť pod pokrievkou na miernom ohni,kým sa voda neodparí. Potom pridáme máličko rasce, soľ, korenie na grilovanie, ale len veľmi jemne, krátko zmiešame, pridáme 4dcl sladkej smotany a na záver vytlačíme do omáčky tavený syr v črievku, najlepšie Bambino. Necháme chvíľu na jemnom ohni povrieť. Zmes sa so syrom krásne zahustí.
Podávame s uvarenými cestovinami. Odporúčam, je to delikatesa.
Dobrú chuť.

Zuzka - Medulienka

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

portret

serpico atlasár 15.6.2010 12:27

...Zuzka, vyzera perfekt ! idem na to...

Reagovať na správu

portret

Eviana 12.8.2010 14:47

Tak takéto jedlo môžem hocikedy... vyzerá to naozaj neskutočne chutne, určite vyskúšam

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 12.8.2010 19:58

...je to neskutocne dobre jedlo ! hned by som ho, ale idem naskor na Macikovo "morove kura"

Reagovať na správu

portret

Eviana 16.8.2010 19:16

Morove kura? He? Ke? Co to je zac? Kde najdem recept?

Reagovať na správu

portret

Máčik 17.8.2010 14:28

Recept nájdeš v kategórii "lievik trubkovitý".Vhodná doba,teraz rastie lievik na kilá.
P.S.Znie to pikantne,Zuzka,črievko som kúpil,Farfalle Barilla v kredenci,dubáky v lese(aj v mrazáku),len ten čas...Aj Micki zdravi ciao M.

Reagovať na správu

portret

bršo 25.8.2010 13:58

keď už máš také fajné cestovinky čo tak použiť nejaký fajnovejší tvrdý syr namiesto toho "decka" alebo akéhokoľvek taveňáku

Reagovať na správu

portret

drak 12.8.2010 20:52

urcite vyskusam....skvely recept...to nemoze dopadnut zle.......

Reagovať na správu

portret

maruska 17.8.2010 09:04

Vyskúšali sme, bolo to o h r o m n é ! Všetci sme sa priam objedli! Díky Zuzi!

Reagovať na správu

portret

rudnan 24.8.2010 12:00

Zuzka, vyzerá to fajn, určite vyskúšam

Reagovať na správu

portret

hlubinka 18.9.2010 13:44

Dakujem za recept , bolo to fakt vyborne!, vsetkym velmi chutilo

Reagovať na správu

portret

Čongi 29.10.2010 17:19

dnes skúúšam

Reagovať na správu

portret

Čongi 30.10.2010 17:46

dodatocne: omacka bola vyborna, aj ked s omackami nemam moc praxe, podarila sa na jednotku,, odporucam tutu omacku v kombinacii s masom na prirodno: naprirodno spravime masko (rezne bez obalu) a zalejeme touto omackou, s prilohou,,, vyborne

Reagovať na správu

portret

lucnyk atlasár 24.2.2011 08:13

Neskoro reagujem, no predsa. Fantastické jedlo Zuzka, robil som už veľakrát. Dnes to vyskúšam so smrčkami, som zvedavý. Mne sa z cestovín najviac osvedčili "farfale" a do omáčky okrem črievkového syra zvyknem dať aj trochu nivy alebo gorgonzoly.

Reagovať na správu

portret

Delta 11.7.2011 18:47

prave papame tuto delikatesu s podporou krasnych, mladych, zdravych kozakov topolovych. je to naozaj kulinarsky zazitok, namiesto soli som dal nivu ale aj bambino, je to naozaj super super super....

Reagovať na správu

portret

ambr 9.8.2011 09:56

Super jedlo, pripravila som to z modrákov, aj po dlhšom varení sa nerozpadli zostali pekne pokope, pripomínali kúsky mäsa. Včera sme to mali s knedlíkom, dnes tým vylepšíme gnocchi.

Reagovať na správu

portret

Lucia 25.7.2012 14:26

Vynikajuce! Pred priliatim smotany som pridala nadrobno nakrajanu slovensku tocenu salamu.. je to uzasny recept, dakujem

Reagovať na správu

portret

almaj 3.11.2012 11:42

Včera som našiel hríby,dnes urobil omačku,výborné.

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Zuzana Kiso (medulienka)


Ing. Ľubica Ambrózaiová (ambr)