Odporúčam túto delikatesu z čerstvých dubákov, pripravujem ju aj zo sušených, alebo iných hríbovitých húb.
Ingrediencie: Cibuľa, olej, dubáky, soľ, koreniny, šľahačka na varenie, syr v črievku, cestoviny
Popis prípravy: Cibuľu na jemno nakrájame, podusíme na oleji, pridáme dubáky nakrájané na plátky a necháme dusiť pod pokrievkou na miernom ohni,kým sa voda neodparí. Potom pridáme máličko rasce, soľ, korenie na grilovanie, ale len veľmi jemne, krátko zmiešame, pridáme 4dcl sladkej smotany a na záver vytlačíme do omáčky tavený syr v črievku, najlepšie Bambino. Necháme chvíľu na jemnom ohni povrieť. Zmes sa so syrom krásne zahustí.
Podávame s uvarenými cestovinami. Odporúčam, je to delikatesa.
Dobrú chuť.
Zuzka - Medulienka
Diskusia k receptu
...Zuzka, vyzera perfekt ! idem na to...
Reagovať na správu
Tak takéto jedlo môžem hocikedy... vyzerá to naozaj neskutočne chutne, určite vyskúšam
Reagovať na správu
...je to neskutocne dobre jedlo ! hned by som ho, ale idem naskor na Macikovo "morove kura"
Reagovať na správu
Recept nájdeš v kategórii "lievik trubkovitý".Vhodná doba,teraz rastie lievik na kilá.
P.S.Znie to pikantne,Zuzka,črievko som kúpil,Farfalle Barilla v kredenci,dubáky v lese(aj v mrazáku),len ten čas...Aj Micki zdravi ciao M.
Reagovať na správu
keď už máš také fajné cestovinky čo tak použiť nejaký fajnovejší tvrdý syr namiesto toho "decka" alebo akéhokoľvek taveňáku
Reagovať na správu
urcite vyskusam....skvely recept...to nemoze dopadnut zle.......
Reagovať na správu
Vyskúšali sme, bolo to o h r o m n é ! Všetci sme sa priam objedli! Díky Zuzi!
Reagovať na správu
Zuzka, vyzerá to fajn, určite vyskúšam
Reagovať na správu
Dakujem za recept , bolo to fakt vyborne!, vsetkym velmi chutilo
Reagovať na správu
dodatocne: omacka bola vyborna, aj ked s omackami nemam moc praxe, podarila sa na jednotku,, odporucam tutu omacku v kombinacii s masom na prirodno: naprirodno spravime masko (rezne bez obalu) a zalejeme touto omackou, s prilohou,,, vyborne
Reagovať na správu
Neskoro reagujem, no predsa. Fantastické jedlo Zuzka, robil som už veľakrát. Dnes to vyskúšam so smrčkami, som zvedavý. Mne sa z cestovín najviac osvedčili "farfale" a do omáčky okrem črievkového syra zvyknem dať aj trochu nivy alebo gorgonzoly.
Reagovať na správu
prave papame tuto delikatesu s podporou krasnych, mladych, zdravych kozakov topolovych. je to naozaj kulinarsky zazitok, namiesto soli som dal nivu ale aj bambino, je to naozaj super super super....
Reagovať na správu
Super jedlo, pripravila som to z modrákov, aj po dlhšom varení sa nerozpadli zostali pekne pokope, pripomínali kúsky mäsa. Včera sme to mali s knedlíkom, dnes tým vylepšíme gnocchi.
Reagovať na správu
Vynikajuce! Pred priliatim smotany som pridala nadrobno nakrajanu slovensku tocenu salamu.. je to uzasny recept, dakujem
Reagovať na správu
Včera som našiel hríby,dnes urobil omačku,výborné.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.