Sušené huby po taliansky
Ingrediencie: Cestoviny. Na omáčku: hrsť sušených húb, maslo, cibuľa, cesnak, červené víno (asi három deci), čierne korenie, soľ, cukor, čerstvý rozmarín, paradajky (tesco konzerva chopped tomatoes alebo čerstvé olúpané nakrájané na štvrťky)
Popis prípravy: Sušené huby namočím do červeného vína asi na hodinu. Na masle spením cibuľu, hodím na to vyžmýkané huby, pekne restujem, a postupne pridávam soľ, korenie, troška cukru (ak to boli paradajky bez chuti, čo je v SR v poslednej dobe často) rozdrvený cesnak, celé vetvičky rozmarínu. Keď je cibuľa nahnedlá, pridám paradajky, zalejem to červeným vínom v ktorom sa máčali huby. Nechám vyredukovať aby zostalo minimum tekutiny (ináč povedané na vysokej teplote to buble asi 10 - 15 minút kým sa nevyparí voda).
Počas restovania dávam aj nakrájané sušené paradajky v oleji, čo je ešte extra mňam.
Keď to už tak jemne prihára, stiahnem z ohňa, pridám uvarené cestoviny, hodím tam kus masielka na zjemnenie a nezdráham sa to premiešať. Cestoviny tam dojdú a nasiaknú omáčkou. Prihodím ešte snietku čerstvého rozmarínu a nechám postát pod pokrievkou do vlažna.
Medzitým popíjam červené vínko (ale nie to, na ktorom som varila, ale niečo lepšie
Jankaaaa
(0 hlasov)
Diskusia k receptu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.