Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Hríbovité huby, Kozáky, Masliaky »

Sušené huby po taliansky


Ingrediencie: Cestoviny. Na omáčku: hrsť sušených húb, maslo, cibuľa, cesnak, červené víno (asi három deci), čierne korenie, soľ, cukor, čerstvý rozmarín, paradajky (tesco konzerva chopped tomatoes alebo čerstvé olúpané nakrájané na štvrťky)

Popis prípravy: Sušené huby namočím do červeného vína asi na hodinu. Na masle spením cibuľu, hodím na to vyžmýkané huby, pekne restujem, a postupne pridávam soľ, korenie, troška cukru (ak to boli paradajky bez chuti, čo je v SR v poslednej dobe často) rozdrvený cesnak, celé vetvičky rozmarínu. Keď je cibuľa nahnedlá, pridám paradajky, zalejem to červeným vínom v ktorom sa máčali huby. Nechám vyredukovať aby zostalo minimum tekutiny (ináč povedané na vysokej teplote to buble asi 10 - 15 minút kým sa nevyparí voda).

Počas restovania dávam aj nakrájané sušené paradajky v oleji, čo je ešte extra mňam.

Keď to už tak jemne prihára, stiahnem z ohňa, pridám uvarené cestoviny, hodím tam kus masielka na zjemnenie a nezdráham sa to premiešať. Cestoviny tam dojdú a nasiaknú omáčkou. Prihodím ešte snietku čerstvého rozmarínu a nechám postát pod pokrievkou do vlažna.

Medzitým popíjam červené vínko (ale nie to, na ktorom som varila, ale niečo lepšie

Jankaaaa

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

portret

Jankaaaa 8.6.2010 20:54

Ešte som zabudla na nakrájané sušené paradajky v oleji - tak 5 kúskov.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 10.6.2010 10:11

...pekne to vyzera !!

Reagovať na správu


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Jana Kolníková (Jankaaaa)