Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rýdzik / Plávka »

Nepravá držková polievka

Chcela by som sa tiež podeliť o jeden recept, ktorý sme si vyskúšali cez leto, možno zaujme aj Vás. Keďže v súčasnosti je trochu neistá situácia čo sa týka konzumácie hovädzieho mäsa a mali sme chuť na 'držkovú' uvarili sme si ju z rýdzika korenistého, ktorý nám svojou štruktúrou a konzistenciou veľmi pripomína hovädzie držky. Chutila vynikajúco...

Ingrediencie: 1/2 až 1 kg rýdzika korenistého, mladé a stredne veľké plodnice, 150g dobrej údenej slaninky alebo 2 polievkové lyžice oleja, vodu, cibuľu, soľ, červenú papriku, rascu, majoránku, bobkový list, 3 - 4lyžice polohrubej múky a 2-3 lyžice bieleho jogurtu na zahustenie, na ozdobu zelenú vňať: petržlen, ligurček prípadne zeler (podľa dostupnosti)

Popis prípravy: Očistené rýdziky pokrájame na prúžky asi 1- 2cm široké a vložíme do nádoby so studenou vodou na pol až 1 hodinu vyluhovať, kvôli zjemneniu pikantnej chuti, ale môžu sa použiť aj priamo. Medzitým rozpražíme slaninku (alebo použijeme olej podľa potreby), pridáme na tenké prúžky pokrájanú cibuľu, trocha rasce a precedené rýdziky. Sprudka opražíme, pridáme soľ, podlejeme vodou, pridáme bobkový list , trocha červenej papriky a necháme dusiť asi pol hodinu. Po podusení zaprášime múkou vymiešanou s jogurtom, pridáme podľa potreby vodu, polievkovú lyžicu červenej papriky, štipku majoránky a necháme povariť. Tesne pred odstavením ozdobíme zelenou vňaťou posekanou na drobno. Podávame s chlebom, alebo s pečivom.

Dobrú chuť.

Eva Terpáková

Hodnotenie:

(0 hlasov)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.