Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb a lesných plodov »

Recepty - Rýdzik / Plávka

Zopár nápadov na prípravu jedál z nazbieraných húb. Ak máte svoj obľúbený recept na prípravu húb a chcete sa oň podeliť s ostatnými, prosím zašlite nám Váš recept.

Recepty

Polievka z plávok

plávky (zelenkasté, modrasté, mandlové a pod.), maslo, olej, cibuľa, zelerové stonky, mrkva, polohrubá múka, vajce, mlieko, zemiaky, sladká smotana, dva žĺtky, pažítka


Plávka modrastá na cibuľke

Plavky, cibuľa, soľ, čierné korenie, mleta rasca


Rýdzikové karbonátky

1 kg rýdzikov 3 celé vajíčka 2 žemle alebo rohlíky, prípadne 7 pol.lyžíc strúhanky 2,5 dcl mlieka alebo kyslej smotany 5 strúčikov cesnaku 1 veľká cibuľa zelená petržlenová vňať 1 kávová lyžička sódy bicarbóny 1 kávová lyžička celej rasce soľ biele korenie pol lyžičky majoránky strúhanku na obaľovanie olej na vyprážanie


Rýdzikové 'čipsy'

{568} - mladé klobúčiky, soľ, vegeta, olej


Salát z klouzků kravských

400 g čerstvých hub, 6 vajec, 1 bílý jogurt, česnek, hořčice, 3 lžičky citrónové šťávy, pepř, sůl


Silážované huby

rýdziky, plávky, kuriatka, pôvabnice atď. roztok: tento obsahuje na 2 l vody, 2 lyžice octu a 1 lyžičku soli nálev: tento obsahuje na 1 kg húb, 0,5 l vody, 40 g soli a 15 g cukru zákvas: biely jogurt alebo acidofilné mlieko


Plávky s Oravskou slaninou

Plávky,Oravská slania(možno použiť i inú, ale nie je to ono),rasca celá,mleté čierne korenie,majoránka,soľ


Oravské mastené zemiaky s rýdzikom

Rýdziky, masť (slanina), cibuľa, soľ, rasca. paprika, soľ.


Polievka z rýdzikov smrekových

250 gramov rýdzikov,množstvo nemusí byť až tak presne,cibuľa maslo alebo olej,červená paprika,hladká múka,soľ,vegeta.kocka zeleninového bujónu,petržlenová vňať.


Vyprážané plávky

Akékoľvek jedlé plávky, soľ, múka, vajce, olej


Hemendex s rýdzikmi

rydziky, slaninka, šunková saláma (môže byť aj bez nej), vajcia, olej, soľ, korenie


Hubárova pochúťka

rýdziky korenisté, plátky oravskej slaniny, cibuľa, cesnak, ošúpané sparené rajčiaky, soľ


Nepravá držková polievka

1/2 až 1 kg rýdzika korenistého, mladé a stredne veľké plodnice, 150g dobrej údenej slaninky alebo 2 polievkové lyžice oleja, vodu, cibuľu, soľ, červenú papriku, rascu, majoránku, bobkový list, 3 - 4lyžice polohrubej múky a 2-3 lyžice bieleho jogurtu na zahustenie, na ozdobu zelenú vňať: petržlen, ligurček prípadne zeler (podľa dostupnosti)


Pečené byle na sporáku

rýdziky korenisté, soľ, chlieb


Rýdziky na maďarský spôsob

klobúky rýdzika smrekového alebo pravého, zemiaky, slanina, cibuľa, rajčiny, paprika, cesnak, kyslá smotana



Partneri

Kucharka.sk
Recepty na každý deň a každú príležitosť. Jedlá a nápoje slovenskej a medzinárodnej kuchyňe. Kuchárka plná chutných receptov, rád o varení, pečení a príprave nápojov. Gastronomický slovník odborných výrazov.